Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

Qué va a ser de mi

emylse | 31 Desembre, 2007 18:43

 
La banda sonora del dia: d'Ismael Serrano. És una cançó una mica trista,
però preciosa per acabar l'any.
 

Joan Lladó: "per ser la casa comuna del nacionalisme no es pot pactar la política de destrucció de Mallorca"

emylse | 23 Desembre, 2007 14:36

Davant les darreres notícies sobre la suposada coalició nacionalista per a les Generals, jo no puc deixar de recordar-me de l'inici de campanya, i de l'enginyós joc de paraules de Lladó - casa comuna, lloc comú, cants de sirena...- inoblidable ;)

 

Joan Lladó: "per ser la casa comuna del nacionalisme no es pot pactar la política de destrucció de Mallorca"


 

Un altre treballador mor en accident laboral

emylse | 22 Desembre, 2007 14:44

 
Aquesta vegada ha estat un jove de 22 anys la víctima mortal d'un accident laboral. Mentre realitzava una tasca freqüent al seu lloc de feina, netejant un dipòsit de ciment a una empresa del Polígon de Can Valero.

Això és una altra cara de la precarietat a la feina que pateixen els treballadors i treballadores, i especialment la gent jove.

Quan passa una desgràcia així el primer que ve al cap és el fet de que s'hagués pogut evitar, que si es prenguessin les mesures de seguretat adequades...

Diàriament mor una mitjana de 4,5 treballadors o treballadores al seu lloc de feina. I centenars de milers de persones pateixen anualment greus accidents i lesions a la feina.

L'Estatut dels Treballadors, la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i la Llei, obliga als empresaris a tutelar la salut i la vida dels treballadors i treballadores. Aquestes garanties massa vegades no es compleixen. Si la responsabilitat en l'organització i per tant, en la seguretat del treball correspon a l'empresari i és al lloc de feina on es produeixen les morts, per tant, les primeres persones responsables estan bastant clares: empresaris i empresàries.

I les institucions tenen aquí un paper clau: fer complir la llei primer de tot, i conscienciar als treballadors i treballadores de la importància d'exigir els seus drets.
 

El PSOE frena els drets sexuals i reproductius de les dones i fa palès el seu gir a la dreta

emylse | 19 Desembre, 2007 20:52

 
A través d'una votació secreta es va rebutjar la iniciativa presentada pel grup parlamentari d'IU-ICV que proposava una modificació de l'actual llei d'avortament passant d'un sistema basat en supòsits legals per a la interrupció de l'embaràs, a un altre de terminis, així com convertir aquesta pràctica en una prestació sanitària més de la xarxa pública.

La proposta va obtenir 277 vots en contra, 21 a favor i 10 abstencions. Obertament la proposta només va ser recolzada per ERC i BNG, mentre que CIU i PNV deixaven llibertat de vot. També varen recolzar la proposta EA, CHA i NaBai. PP i PSOE es posicionaven en contra. Del PP no fa falta donar cap explicació. La posició del PSOE però, com a mínim, sorprèn.

Si al seu programa electoral deia textualment “Reformaremos la legislaciónn sobre el derecho a la interrupción voluntaria del embaraza para adoptar un sistema de plazo” i durant la primera la primera legislatura del PP en el Govern sense majoria absoluta va presentar 8 iniciatives en les quals reclamava un sistema de terminis en la línia de la moció presentada avui per IU- ICV, ara posen excuses estúpides, com que volen el màxim consens. Que se suposa que pretenen arribar a un consens amb el PP? Ningú els hi ha dit que encara no és dia 28?

És escandalós sentir a Zapatero dir en declaracions al mitjans de comunicació que “el programa electoral no recogerá medidas concretas, y mucho menos una ley de plazos”.

Aquest PSOE disfressat d'esquerrà està avui més a la dreta que fa 12 anys en aquest tema.
 

El Guàrdia Civil assassí i els Guàrdia Civils assassinats per ETA

emylse | 16 Desembre, 2007 21:56

L'Estat, les institucions públiques, tracten de manera diferent a les víctimes del terror.

Si fa unes setmanes fèiem minuts i minuts de silenci per els dos Guàrdia civils assassinats a mans d'ETA, no feim el mateix ni quan assassinen a una dona com a conseqüència de la violència de gènere, masclista, ni quan, per exemple, assassinen a un jove a Madrid per les seves idees polítiques. Hi hauria molts d'exemples, però hem centraré en el de la violència de gènere.

La darrera víctima de la violència masclista ha estat avui al matí, a mans del seu ex-company, un Guàrdia Civil de 34 anys. Per aquesta dona es faran minuts de silenci probablement a Cambados, però dubt que les institucions de les Illes es facin reso d'aquest fet i facin, com amb els dos Guàrdia Civils, minuts de silenci a la Plaça de Cort, al Consolat de la Mar, etc. Imagin que aquesta no ens toca a nosaltres, aquí només feim minuts de silenci quan la dona assessinada és de les Illes.

Oficialment, aquesta és l'assassinada a mans de la seva parella o ex-parella número 71, encara que la xifra podria augmentar perquè es troben en investigació quatre possibles víctimes més. Per edats, el major nombre de víctimes tenia menys de 30 anys.

 (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS