Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

Guanya la paritat, ˛bviament

emylse | 30 Gener, 2008 22:27

Mariano Rajoy: "Respeto, como es natural, y acato la sentencia, pero sólo se refiere a un tema muy concreto, que son las listas electorales. En España hay más de 20 millones de mujeres y se presentan a las eleeciones a lo mejor 500 o 600".

Estúpida frase i òbvia contradicció: si es presenten tan poques dones a les eleccions, no és lògic que es prenguin mesures correctores per aquesta desigualtat?

Amb aquestes paraules rebia el senyor Rajoy la notícia de que el Tribunal Constitucional va rebutjar ahir el recurs del PP contra la paritat a les llistes electorals, llevant-li importància perquè segons ell, afecta a poques dones.

Vos deix un torcet d'un article de la Imma Moraleda, que està força bé per il·lustrar el tema de la paritat.

 (Segueix)

Ha comenšat la campanya de les timades fiscals!

emylse | 28 Gener, 2008 22:29

Llamazares: "Los dos partidos han comenzado una frívola subasta fiscal y de aquí al 9 de marzo van a empeñar hasta el rosario de la abuela". 

Ara a 400 euros el vot! ¿Alguien da más? 

El PP i el PSOE ens ofereixen el mateix, un programa fiscal de dretes. Amdós partits consideren a la ciutadania com a la seva clientela. Amb aquesta política estarem davant la major passa enrere quant a serveis públics.

El PP i el PSOE, a més de contar que baixaran els imposts, el que haurien de fer és començar a explicar a la gent quines prestacions socials deixaran de finançar. 

Afortunadament altres ho tenim ben clar:

- Reforçament de la lluita contra el frau.

-  Recuperar la progressivitat dels imposts, que paguin més el que guanyen més.

- Estudiar un impost sobre les grans fortunes - com hi ha a França-.

- Establir una fiscalitat ecològica. 
 

EU i EV, Noguera, Barcelˇ i les generals

emylse | 06 Gener, 2008 20:44

EU i EV hem presentat avui públicament la declaració política de cara a les eleccions generals (vos ho deix al final).

A més, avui el tema continua a la premsa amb l'entrevista a Toni Noguera al Balears i l'article d'opinió de Biel Barceló a DM. Ambdues postures però, són bastant diferents.

A n'en Noguera, només donar-li l'enhorabona pel coratge de liderar la postura contrària a fer una coalició que inclogui UM. I rescatar el titular de l'entrevista "Una cosa és governar amb UM i una altra anar coalligats a les generals".

L'article de Barceló però, em crea alguns d'interrogants, i em provoca algunes discrepàncies.

A l'article diu: “Ara bé, també cal tenir en compte que de moment només hem sentit paraules. Els fets, fins ara, han estat els següents: quan UM es va presentar a les passades eleccions governava amb el PP, i defensava l´equidistància entre els seus socis i les forces progressistes; per la seva banda el PSM, EU-Verds i Esquerra es van presentar plegats (en el Bloc per Mallorca i Eivissa pel Canvi) amb l´objectiu de canviar el Govern (objectiu aconseguit, cal recordar-ho, gràcies a aquestes coalicions). EU-Verds es va oposar al nou Estatut (junt amb el PSM-EN) perquè, entre altres coses, consagra la desigualtat jurídica del català respecte del castellà i no resol els problemes de finançament del país; UM hi va donar suport (junt amb els dos grans partits estatals, PP i PSOE). EU-Verds han coincidit sempre amb el PSM-EN en qüestions com la defensa del territori i la lluita contra la corrupció. Destacats dirigents d´EU-Verds van participar en la manifestació del passat diumenge, a favor del dret de decidir (junt amb el PSM, Esquerra i Entesa); l´absència de dirigents d´UM va ser clamorosa”.

Em costa d'entendre que, desprès d'aquest paragraf, es pugui tenir el convenciment de que s'ha d'apostar per una coalició on estigui present UM.

A l'article també comenta “Si UM també ho veu així (referint-se a la imposibilitat de donar suport a la candidatura de Rajoy) les diferències programàtiques que EU considerava insalvables es reduirien considerablement”.

Primer, no basta no votar a Rajoy, no serveix l'abstenció, caldria que el diputat o diputada propiciés activament la formació d'un govern progressista. I segon, les diferències programàtiques amb UM van molt més enllà de la investidura, hi haurà moltes altres votacions al Congrés per tractar temes molt diversos, des d'educació, sanitat, temes d'habitatge, política fiscal, drets cívics, etc.

Barceló acaba el seu article dient que “qui no tengui clar que els nostres adversaris són el PP i el PSOE, és que està jugant un altre joc”.

Òbviament els adversaris són el PP i el PSOE, però la dreta també (encara que no sigui el PP).

Ara sí, aquí teniu la declaració d'EU i EV per a les generals.

 (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS