Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

Crime

emylse | 30 Abril, 2008 20:32

 
 

Dia de la Terra

emylse | 22 Abril, 2008 21:50

Dia Internacional de la Terra, diada destinada a la presa de consciència dels recursos naturals de la Terra i el seu maneig, a l'educació ambiental i a la participació com a ciutadans i ciutadanes ambientalment conscients i responsables. 

Avui dematí, Joves d'Esquerra Unida de les illes Balears han celebrat el Dia Internacional de la Terra denunciant els principals punts negres de contaminació i d'insostenibilitat de les nostres illes, i repartint una sèrie de mesures casolanes per contribuir a aturar el canvi climàtic.

La petjada ecològica -una eina per calcular l'impacte de les nostres accions sobre el medi- que el denominat progrés ha deixat a les nostres illes fa que, a dia d'avui, per mantenir aquest ritme de consum d'aigua i energia i de producció de brossa i emissions de CO2, haguem de menester 6 arxipèlags com les illes Balears.

 (Segueix)

El masclisme de Berlusconi i el decÓleg de la felicitat femenina

emylse | 16 Abril, 2008 20:41

 
Berlusconi ja va anunciar abans de guanyar les eleccions que tindria quatre dones com a ministres, però no obstant això, va excloure el fet que una dona pogués quedar al càrrec del ministeri d'Inerior o d'Exteriors.

I ara el govern de Zapatero li sembla “massa rosa”, i diu que “a Itàlia seria impossible formar un govern com el de Zapatero perquè aquí preval l'home sobre la dona”.

Una de les dones del seu govern serà Stefania Prestigiacomo, que durà el ministeri d'Igualtat, lloc que ja va ocupar a l'anterior mandat de Berlusconi (2001-2006). Prestigiacomo ja va presentar en el seu moment el seu personal decàleg vital, entre els que es troben coses tan tòpiques i absurdes com: “No t'enfadis si el teu home no s'assabenta de que has anat a la perruqueria. Ell s'ho perd, no tu”, o “Enfada't quan vulguis, però, per favor, somriu. Sempre que vulguis i puguis, riu-te fins i tot de tu, però somriu sobretot per tu, perquè estaràs millor. No ploris més i somriu”.

 

Conte de passions i virtuts

emylse | 11 Abril, 2008 20:22

 
No sé a qui devem el plaer d'aquest conte, però en qualsevol cas, el deix aquí explicat per Ismael Serrano.
 

Les mobilitzacions al Molinar: torna la manipulaciˇ

emylse | 10 Abril, 2008 17:35

 
Finalment s'ha trobat una ubicació al Servei d'Acollida i Promoció Sociolaboral (SAPS). L'Ajuntament té l'obligació legal de tenir aquest servei, i malgrat no obligués la llei, crec que les institucions tenen l'obligació política i social de tenir-ho.

Aquest dies, la manipulació i la demagògia tornen a ser les protagonistes. Ja ho van ser en el seu moment amb el tema de la rehabilitació del barri de Corea (i segurament en tendrem més), i ara ho és el tema del SAPS. S'han sentit barbaritats de tot tipus.

El SAPS no té per què crear cap tipus d'impacte negatiu al barri, és un servei d'acolliment temporal per a persones a qui la seva situació no els hi permet tenir un allotjament i que es troben en situació de recerca de feina.

Hauríem de veure el SAPS des de la perspectiva més solidària, com un vertader servei l'acollida: Acollir, vol dir rebre (algú que es presenta), especialment admetre'l a casa nostra, en la nostra companyia. La nostra ciutat hauria de ser un bon lloc d'acollida per a totes les persones que passin per un moment complicat a la seva vida, la nostra ciutat hauria de ser acollidora i amb capacitat de donar una resposta política i social solidària.

M'ha agradat l'article d'avui d'en Pere Muñoz sobre aquest tema, que acabava dient “Les persones són persones independentment del moment de la seva vida en què es trobin, independentment si tenen un xalet a Son vida o són transeünts, independentment de la categoria social o econòmica”.

També vos recoman l'article d'en José Manuel Gómez, un moliner que viu la situació de primera mà, i continuació vos deix un informe realitzat per l'Àrea de Benestar Social, Participació i Cultura sobre el tema.

 (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS