Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

ESCOLA SENSE LLIBRES DE TEXT

emylse | 19 Juny, 2008 05:55

Avui llegia al DM un petit reportatge molt interessant sobre com al Col·legi Es Pont es prescindeix dels habituals llibres de text apostant per altres recursos didàctics alternatius.

En paraules de la seva directora Cristina San Juan, el centre va néixer quasi fa vint anys amb la intenció de impartir "un ensenyament democràtic i participatiu" i "amb una forma de fer feina diferent".

Els llibres de text solen ser un material molt còmode per al professorat, però moltes vegades és un material massa tancat i poc adaptat a la realitat de l'alumnat.

A mi no m'agraden els llibres de text, i molt menys als cicles inferiors com puguin ser educació infantil o primària. L'alternativa més comú al tipus d'ensenyament més tradicional és el treball a través de projectes, on són els propis infants els que van construïnt els seu coneixement col·lectivament.

En fi, que vos recoman aquest petit reportatge que dóna una visió bastant diferent del que es treballa a moltes escoles.

EL MUNDO OBLIGAT A PUBLICAR LES RECTIFICACIONS DE GROSSKE

emylse | 11 Juny, 2008 18:44

Les set sentències guanyades per Eberhard Grosske al diari El Mundo, les hem pogut llegir avui al mateix diari en forma de rectificacions. Òbviament, El Mundo no ha complit les sentències com toca, ja que diuen que: estan condemnats a “publicar con la misma relevancia que la información que se rectifica, sin comentarios ni apostillas y en el plazo previsto en el artículo 3 de la LO 2/1984”. Si l'haguéssin complit, assistiríem a recrificacions en portada durant dos mesos. I a més, fa ja bastant temps, perquè el termini previst de publicació també l'han incomplit.

 
Malgrat tot, agrada veure la pàgina i mitja on està recrificada cada una de les mentides que es varen publicar, i aquí baix vos les deix per si no les heu vist.

39090-grosske_rectificacio_elmundo.pdf

Petroli i cotxes, o Massa CrÝtica

emylse | 09 Juny, 2008 21:36

El sector del transport és un tema clau en la reducció dels efectes del canvi climàtic. Amb una quarta part de les emissions totals de CO2, una xifra que no fa altra cosa que crèixer.

El transport privat és el mitja de transport més emprat al casc antic de les ciutats espanyoles. I Palma és duu "la palma" amb  més del 54%, convertint-se en la ciutat espanyola on es fa un major ús del cotxe o la moto al cas antic.

El problema és que el cotxe s'ha convertit en l'eix central de les polítiques de mobilitat a la generalitat de les ciutats. I la ciutat s'organtiza i es reorganitza en funció de l'automòbil. Aquesta situació, el cotxe com a mitjà de transport essencial, és mantinguda a través dels combustibles fòssils, insostenible en tots els sentits, i en algún moment aquesta situació haurà de ser substituïda.

En dies com els que córren, on la benzina puja, la crisi del petroli s'apropa, hi ha vaga de transportistes, dies on la psicosi de la crisi ens encalça i la gent fa coa a la benzinera temerosa de no poder fer els deu minuts en cotxe que separen la casa de la feina, és un bon moment per pensar en alternatives. 

Dijous passat era el dia internacional de medi ambient, Massa Crítica organitzava una bicicletada, coincidint a més amb la bicicletada que fan cada primer dijous de mes (a les 19.30h a la Plaça Espanya). Com de costum, no va ser una reivindicació excessivament nombrosa, però com sempre, exemplarment constant, compromesa i divertida.

Si t'agrada anar amb bici, si estàs fart o farta de la política de mobilitat, de que el cotxe sigui el centre de l'univers, vine cada primer dijous de mes a la Plaça d'Espanya a fer una passejada per Ciutat, reivindicar l'espai del transport alternatiu i sostenible, i passar una bona estona. 

Bicicletada Massa Crítica (Dia del medi ambient)
 

Vicens hauria de dimitir

emylse | 04 Juny, 2008 07:52

I així de contundent ho expressava EU ahir en un comunicat de premsa:

La imputació en tres casos de corrupcíó urbanística és incompatible amb l'exercici d'aquesta funció.

EU fa una crida pública a tots els partits integrants del govern per tal que reflexionin i siguin capaços de construir un discurs coherent i  reflexiu que respongui a les expectatives de la ciutadania davant els casos de corrupció

Esquerra Unida de les Illes Balears considera que les tasques de representació política han d'estar al marge de les pol.lèmiques sobre presumptes casos de corrupció i, per això, cal aplicar tres criteris o normes d'actuació:

a) Apartar de la vida públic les persones condemnades judicialment per casos de corrupció

b) Apartar de la vida pública, preventivament i sense que això signifiqui presumpció de culpabilitat, aquelles persones que estiguin implicades en casos de corrupció política per tal de mantenir el debat polític i el funcionament institucional lluny del debat sobre els casos de corrupció (que és el cas del portaveu d'UM)

c) Apartar de la vida pública aquelles persones que hagi quedat acreditat que han comés actes èticament reprobables relacionats amb la vida pública i d'una entitat suficientment greu, fins i tot si aquests actes no donen péu a responsabilitats penals

 (Segueix)

CAPDEPERA PROHIBIR└ EL CONSUM D'ALCOHOL AL CARRER

emylse | 03 Juny, 2008 17:04

Avui llegia al diari que l'Ajuntament de Capdepera aprovarà al ple d'avui vespre una ordenança reguladora del consum d'alcohol al carrer, basada en la normativa aprovada fa uns anys per l'Ajuntament de Ciutadella.

L'equip de gover pretén fer front així als problemes d'excés de renou i brutícia, i fomentar la qualitat de vida.

Crec que els problemes d'excés de renou i brutícia no es resolen prohibint beure alcohol al carrer, i molt més es fomenta la qualitat de vida amb aquesta mesura. pel tema del renou i brutícia seria qüestió d'aplicar amb contundència les normatives al respecte (tenint molt en compte el tema de la insonorització dels local), i sobre el foment de la qualitat de vida... em sembla molt hipòcrita suposar que beure al carrer és més perjudicial que fer-ho a un bar o a ca teva.

Les polítiques prohibicionistes són una errada. Qualsevol ajuntament el que ha de fer és deixar que cada un es monti la seva "festa" sense molestar a la resta. És a dir, que es faci ús de l'espai públic per fer botellón si es vol fer però sense embrutar i sense molestar als veïns i veïnes. Resumidament, que no hi hagi perjudicis ni per a terceres persones, ni per la ciutat (o poble) en el seu conjunt.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS