Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

PPERILL ZONA CORRUPPTIVA

emylse | 26 Agost, 2008 17:35

Avui matí el Bloc Jove ha fet una acció davant la seu del PP, fent una paròdia de “zona corruptiva” per escenificar la situació de corrupció continuada que viu el PP a les Illes, i denunciar un pic més que es prenguin responsabilitats polítiques. Aquí vos deix un trocet

Des del BLOC JOVE volem demanar a la fiscalia que investigui els comptes del Partit Popular i els alts càrrecs i càrrecs de confiança que van dirigir diverses institucions de les Illes Balears a la legislatura compresa entre l’any 2003 i 2007.

Entenem que la situació ja s'escapa del que es podria considerar com a casos puntuals, i podríem estar davant una situació de corrupció generalitzada a les administracions públiques. Des del moment en que van començar a sortir a la llum els primers casos de corrupció, el Partit Popular ha intentat desvincular-se de qualsevol fet i a hores d'ara ningú ha assumit responsabilitats polítiques. Amb la marxa de Jaume Matas a Nord Amèrica s'evidencia que existeix alguna cosa més greu que va més enllà d'algunes "pomes podrides"

El millor de tot això és veure com després el Partit Popular surt a fer declaracions de la mà del seu portaveu Carlos Simarro. A continuació vos les coment a l'estil "Perlas Cultivadas" de El Mundo:

Los militantes del Bloc Jove "grupo de mercenarios buscando un titular"

Aquest senyor no se’n recorda que els “mercenaris” aquí són ells. Perquè els que roben a la ciutadania, són ells. I els que van a la presó, són ells.

Simarro ha descrito como "pantomima", "teatro" y "chiste" la manifestación que ha tenido lugar esta mañana frente a la sede del PP

M 'alegra veure que al portaveu del PP encara li queda seny per assabentar-se que sí, que el que fèiem era paròdia. Supòs que pensa que qualsevol dia d'aquests li acordonaran la seu de bon de vere

"Intentan hacer un 'cordon sanitario' al PP, como si fuera un partido extraño, para que la gente tenga una percepción de que somos un grupo corrupto"

Jo no ho podria haver explicat millor. És important que la gent tingui consciència de la realitat.

 

Alguns ve´nats del Molinar i Barriactiva't a La Gruta

emylse | 24 Agost, 2008 10:01

Ahir horabaixa s'havia de celebrar una vegada més una de les tantes activitats de Barriactiva't, un programa pilot d'activitats als barris, que té com a objectiu principal la descentralització de l'oferta sociocultural i artística a les barriades de Palma.

Aquest programa d'activitats descentralitzades als barris és una iniciativa de Participació Ciutadana, regidoria encapçalada per Eberhard Grosske (regidor a la seva vegada de l'Àrea de Benestar Social, Participació i Cultura). Aquest fet, va fer que un grup de veïns i veïnes del Molinar es manifestessin ahir a la plaça on estava prevista que s'iniciés l'activitat (a la zona de la Gruta) i varen impedir la seva cel·lebració.

Les associacions veïnals i de barri en general, haurien de tenir com a un dels seus objectius reivindicar i vetllar pel que consideressin el benestar del barri, els seus interessos com a ciutadans i ciutadanes, per millorar la seva qualitat de vida, etc.

Aquest reduït (afortunadament) grup de veïns i veïnes del Molinar, sembla que varen aconseguir el seu propòsit: anul·lar una activitat lúdica organitzada per l'Ajuntament, fer tudar doblers públics, perjudicar la seva pròpia barriada amb l'anul·lació d'una activitat de la que haurien gaudit els veïns i veïnes, i quedar com a un grup descontrolat, poc representatiu i sobretot, poc cívic que no és capaç de defensar les seves idees i opinions sense perjudicar a la resta de la ciutadania, i més especialment els seus conveïns.

El que no em deixa de sorprendre de tota aquesta història, és que diaris seriosos com el Balears facin “reflexions” com aquesta, de la mà en aquest cas de Lluís Planas:

Més protestes al Molinar contra l'alberg de transeünts previst al carrer Golf de Biscaia. Els veïns aprofitaren ahir una trobada d'entitats ciutadanes organitzada pel tinent de batle, Eberhard Grosske, allà mateix on ha decidit que es farà l'alberg. Sense valorar la idoneïtat del centre provisional d'acolliment -s'ha fet a bastament els darrers mesos-, si que caldria que tots hi reflexionassin. Els veïns, per si troben que han de dur les seves protestes a un acte lúdic, i Grosske, per si era necessària la “provocació”.

El que crec que s'hauria de reflexionar és si una provocació és que l'Ajuntament deixi recursos en una barriada com el Molinar, oblidada durant molts anys com moltes altres a Palma. Si una provocació és que des de Participació Ciutadana es tracti a El Molinar (i a la part de La Gruta en aquest cas) com una barriada més i no se l'exclogui del programa Barriactiva't, simplement perquè una actuació de l'Ajuntament no hagi agradat a una part de la gent de barri. Em deman si les subvencions concedides a les entitats veïnals del barri són considerades també una provocació i si no les acceptaran. I em deman també, si qualsevol actuació municipal que es dugui des de l'Àrea de Benestar Social, Participació i Cultura de l'Ajuntament serà també una provocació. Reflexionem doncs, però que reflexioni també Lluís Planas.
 

Rosa Puig: DIMISSIË JA!

emylse | 23 Agost, 2008 17:04

DM publica avui noves informacions sobre la trama de Turisme Jove. L'exconsellera Rosa Puig va autoritzar deu milions d'euros en pagaments extraordinaris a Turisme Jove.

Rosa Puig: “Si hagués detectat alguna irregularitat en el consorci Turisme Jove, hauria actuat en el minut zero” (12 d'agost)

El pressupost de Turisme Jove era d'uns 1,4 milions d'euros (similar a l'actual), és a dir, Puig va autoritzar un promig d'aportacions per engreixar el compte de Turisme Jove que tripiclava el seu pressupost anual. Totes aquestes apotacions extres sense exigència de justificació. Això sí, “Si hagués detectat alguna irregularitat en el consorci Turisme Jove, hauria actuat en el minut zero”. És difícil entendre de quina manera pretenia “detectar” el frau si no exigia justificació del que es feia amb els nostres doblers!

EU ja ho ha manifestat a un comunicat:

DAVANT L'ESCÀNDOL DE TURISME JOVE I LES NOVES INFORMACIONS EU AFIRMA QUE LA DIMISSIÓ DE ROSA PUIG NO HA D'ESPERAR "NI UN MINUT MÉS"

 (Segueix)

Conversaciones sobre polÝtica, mercado y convivencia

emylse | 22 Agost, 2008 18:40

En els moments en que esteim, moments de crisi, quan es proposen les 65 hores setmanals, s'aproven lleis de guerra contra la immigració, treient l'exercit al carrer per a combatre suposadament la inseguretat ciutadana, la immigració il·legal i prevenir hipotètics atacs terroristes... Val la pena llegir aquest llibre, que et permet compartir la conversa de Carlos Taibo y José Luis Sampedro, tot un luxe.

Aquest llibre és fruit d'una llarga conversa mantinguda entre José Luis Sampedro i Carlos Taibo, un temps que ambdós van dedicar a dialogar des de l'acord, fins i tot la complicitat, però també des de la diferència generacional, argumentant els seus respectius punts de vista sobre aquells problemes que consideren crucials i característics del món contemporani. Amb esperit crític i ànim reflexiu, aborden directament els assumptes que el discurs dominant pretén arraconar moguts per la mútua obstinació de no falsejar la realitat i d'exposar les seves idees de forma clara i concisa, de manera que tot el qual llegeixi aquest llibre s'asseu partícip i pugui assentir, contradir i extreure les seves pròpies conclusions sobre les opinions que van desgranant. Temes com el fenomen del terrorisme, la pobresa que pateixen gran part dels habitants del planeta, les agressions mediambientals a les quals aquest es veu sotmès, l'omnipresent mercat o les emergents formes d'organització social, ens concerneixen i afecten a tots i condicionen, directa o indirectament, el nostre dia a dia, les noves formes de convivència i el futur que tractem de construir.

CONVERSACIONES SOBRE POLÍTICA, MERCADO Y CONVIVENCIA”.José Luís Sampedro y Carlos Taibo.Editorial: La Catarata. Any 2006. 150 pàgines.
 

Els robatoris de bicicletes

emylse | 21 Agost, 2008 18:15

Ahir vespre em varen robar la bicicleta. Visc al casc antic de Palma, i com a molta altra gent d'aquesta zona, per la característica dels edificis no és possible guardar la bicicleta dintre de casa, per això, aquest és un barri preferent pels lladres de bicis. A mi és la primera vegada que em roben la bici, però hi ha persones que ja li han robat dues i tres vegades.

El robatori de bicicletes és un element que constitueix, juntament amb la sensació de inseguretat, un obstacle per al desenvolupament i expansió de la bicicleta com a mitjà de transport. El robatori de bicicletes és un clar factor dissuasori per a potencials ciclistes a la ciutat.

Per una banda està la manca d'aparcament destinats a bicicletes (i en moltes ocasions més insegurs que deixar-les fermades a una farola a causa del mal disseny). I per altra, la dificultat, una vegada que t'han robat la bicicleta, de recuperar-la, ja que la identificació de la mateixa és complicada.

Hi ha mesures implantades a altres ciutats espanyoles i europees que poden ajudar tant a millorar la seguretat de les bicis, com la recuperació de les mateixes si es produeix un robatori, en definitiva, fomentar i facilitar l'ús de la bici com un mitjà de transport més.

Algunes d'aquestes mesures i que em semblen fàcilment aplicables a Palma són:

  • Aparcaments subterranis per a bicicletes: Els aparcaments de l'Ajuntament (SMAP), podrien tenir una reserva de llocs d'aparcament per a bicicletes. Això no suposaria gaire cost ni pèrdua per a l'Ajuntament, ja que amb dues places d'aparcament per a cotxes en tindríem moltíssimes per a bicicletes. I amb això, a més d'augmentar els aparcaments per a bicicletes a Ciutat, augmentaria en molt la seguretat.

  • Registre de bicis, voluntari i gratuït: Ciutats com Barcelona, Vitòria o Sevilla ja en tenen. Un registre de bicicletes permet que aquella persona que vulgui pugui enregistrar la seva bicicleta a l'Ajuntament apuntant el nombre de bastidor o un altre que es pugui aportar per part de l'Ajuntament. La bicicleta s'inclouria en un sistema informàtic que, en cas de pèrdua o robatori facilitaria la seva localització i per tant devolució.

  • Un tercer element clau i vertebrador d'iniciatives com les dues anterior seria la creació d'un Pla Director de Mobilitat Ciclista, o un Pla Director de Mobilitat Sostenible on es contemplés les mesures per a l'ús de la bicicleta a la ciutat.

Si simplement ens dedicam a fer carrils bici sense una planificació adequada, i no altres mesures que realment promoguin l'ús de la bicicleta com a un mitjà de transport més, estarem relegant la bicicleta a un ús recreatiu i esportiu.
 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS