Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

PensÓveu que ho havÝeu vist tot? (segona part)

emylse | 11 Desembre, 2008 21:09

Fa ja uns quants mesos (març) vaig escriure un post, una mica espantada com imagin molt de vosaltres, sobre unes infermeres de Cadis que eren sancionades amb 30 euros cada vegada que no portaven la falda obligatòria al seu uniforme.

De fet, l'uniforme consta de fada, davantall, còfia i mitges (!). Impressionant.

Repetint el títol del post de març, si pensàveu que ho havíeu vist tot, doncs no, les treballadores, varen dur el cas davant la justícia, i el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia ha dit que "no obedece a un problema sexista, sino que obedece a la finalidad de dar a la clientela una buena imagen de la empresa".

En fi, una vertadera vergonya que aquestes alçades encara ens poguem trobar jutges tan descaradament masclistes.

La Colcada dels Reis i la mem˛ria dels peixos

emylse | 06 Desembre, 2008 18:37

Ningú va dir que donar participació en la gestió fos fàcil. Però des de la regidoria de Participació, que per això és diu així, des de principis de la legislatura es varem començar a crear espais de decisió compartida i de participació.

La Comissió de Festes, és un d'ells. A n'aquesta comissió hi participen tots els grups municipals, les dues federacions de veïnats (Fed. Associacions de Veïns i la FEPAE), la OCB, el CJIB, i altres experts en cultura popular o persones relacionades directament amb la festa que es tracti aquell dia (per exemple, quan es va debatre el paper de l'Ajuntament en la romeria de Sant Bernat o l'ofrena a la Mare de Déu).

A la reunió de dia 11 de juny, es va presentar la proposta de canvi d'itinerari. Les raons les explica molt bé n'Eberhard al seu bloc (seguretat, vistositat i comoditat)

  • Atendre les peticions i informes dels responsables de seguretat (funcionaris, policia local i empresa organitzadora) que advertien del perill de fer passar les carrosses a mig metre dels infants (especialment quan es tiraven caramels i els nins intentaven fer-se amb ells).
  • Permetre carrosses més altes i més amples i comparses també més grans. Es a dir: una colcada més vistosa.
  • Afavorir la comoditat dels espectadors - cada cop més nombrosos perquè Palma ja ha superat els 400.000 habitants - que podrien tenir molt més espai per contemplar la colcada, i no haurien de fer llargues esperes per "tenir puesto". 

Supòs que sabeu allò que es diu de que els peixos no tenen memòria. Que en gairebé uns segons obliden el que han viscut moments abans. Doncs, la memòria de la algunes persones que formen part d'aquesta Comissió de Festes m'han recordat a la dels peixos. 

Per exemple, a l'acta de la reunió trobam la opinió de Rafael Durán, regidor del PP dient que “està d'acord amb el nou itinerari, comenta que es fàcil i bo d'entendre”.

Doncs ara surten declaracions a premsa dient que “No entendemos el nuevo recorrido. Únicamente responde a ganas de cambiar las cosas. Que los Reyes fueran recibidos por las autoridades en Cort dignificaba el desfile, que además tenía como trasfondo las calles más comerciales”.

En fi, tal i com està el panorama, dimecres es tornarà a reunir la Comissió de Festes, per tornar a decidir si es canvia o no l'itinerari de la colcada. En qualsevol cas, crec que tal vegada encara queda molt per dia 5, no sé si en prop d'un mes de diferència encara canviaran d'opinió un parell de vegades més... ens convindria esperar a  dia 4?

PRIMER RECOPILATORIO DE "PREG┌NTALE A EBERHARD"

emylse | 06 Desembre, 2008 12:49

Mi amigo Alexandre ha realizado un estupendo trabajo de recopilación de las preguntas y respuestas que desde el pasado dos de diciembre se llevan realizando en el bloc de Eberhard Grosske

 

Ahí va el PDF del recopilatorio.

Si alguien se ha quedado con las ganas de preguntarle, todavía estáis a tiempo. 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS