Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

FORMIGUES GENGANTS I MOLTA ANIMACIË

emylse | 22 Febrer, 2009 10:56

La Rueta va ser ahir sens dubte, una de les més participades dels darrers anys. El bon temps que va acompanyar l'esdeveniment segur va animar a més d'un a sortir a fer una volta pels centre de ciutat, on diferents tallers de màscares, maquillatge de disfressa, jocs tradicionals, els gegants en Tomeu i na Margalida disfressats per primera vegada, festa de bombolles o l'espectacularitat de la Primera Marató de Circ de Palma no deceberen.

Encara que el protagonisme se'l dugueren durant una bona estona les formigues gegants que passejaren per la Rueta, que malgrat ja ens havien avisat de que eren vegetarianes i que per tant no hi havia perill, es veu que a algún infant no li varen comentar aquest detall.

 

Les cròniques de premsa sobre esdeveniments d'aquest tipus es solen tenyir d'una literatura especial, de les que he llegit, m'ha agradat molt la de Carles Mulet al Diari de Mallorca. 

http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pRef=2009022200_9_438449__Actual-Licencia-para-hacer-indio

JA EST└ LA DEN┌NCIA A FISCALIA

emylse | 11 Febrer, 2009 19:01

El Bloc per Palma ha presentat avui la denúncia a Fiscalia pels viatges privats pagats amb doblers públics de la funerària municipal.

Pensam que els viatges privats realitzats per Marina Sans i Óscar Collado constitueixen, com a mínim, un exemple clar i indiscutible de gestió irresponsable i de manca de rigor en l'administració dels recursos públics. Així ho han reconegut els propis interessats quan, arrel de la publicació del cas en qüestió, han tornat els doblers pels quals s'havien apropiat indegudament.

Més enllà d'això, els serveis jurídics del Bloc han trobat indicis de delicte en aquests fets i és per això que el Bloc ha considerat el seu deure presentar la denúncia davant Fiscalía perquè s'investiguin els fets.

La denúncia es presenta per malversació de cabdals públics de les tipificades en els articles 432 a 435 del Codi Penal.

Així mateix es considera que amb les quanties retornades no es satisfà el perjudici econòmic ocasionat a l'Ajuntament de Palma perquè no hi figuren els corresponents interessos.

Per últim, és intenció del Bloc exigir una investigació a fons de la gestió de l'Empresa Funerària Municipal als actuals responsables i, així mateix, sol·licitar la documentació necessària per tal d'examinar de primera mà totes aquelles qüestions que s'estimin pertinents.

A continuació teniu el contingut íntegre de la denúncia presentada davant Fiscalía Anticorrupció.

47408-DENUNCIA.pdf

 

APARCAMENT COLĚLECTIU DE BICICLETES

emylse | 08 Febrer, 2009 20:33

No fa gaire temps contava al bloc que m'havien robat la bicicleta perquè l'havia hagut de deixar al carrer, ja que visc al casc antic de Palma, i com molta altra gent d'aquesta zona, per la característica dels edificis (cases antigues, escales estretes, replà de l'escala petit on no pots guardar la bici, etc.) es fa difícil guardar la bicicleta dintre de casa, per això, aquest és un barri preferent pels lladres de bicis.

Afortunadament, a la espera de que l'Ajuntament faci alguna cosa per resoldre aquest problema, l'Associació de Veïns de Can Amunt, ha posat en marxa una iniciativa estupenda per guardar les bicis.

Alguns dels socis de l'associació es trobaven amb aquest problema i varen decidir cercar un local a la zona per crear un aparcament col·lectiu de bicicletes. Finalment l'han trobat al c/ Posada de Lluc, 10 (molt a prop de la plaça Josep Maria Quadrado).

Els propis veïns varen adequar l'espai, i ara hi ha lloc per a 31 bicicletes amb un preu mensual de 10 euros, preu que destinen íntegrament a pagar el lloguer.

Una molt bona solució i l'enhorabona a l'associació!

La banda sonora del dia...

emylse | 07 Febrer, 2009 07:21

 

SOBRE EL SAPS

emylse | 04 Febrer, 2009 17:34

Avui matí, un senyor, veí del Molinar, s'ha tracat a la taula on prenia un cafè per dir-me que li fes arribar al s. Grosske que no tothom al barri està en contra de que s'instal·li el SAPS (Servei d'Acollida i Promoció Sociolaboral).

Aquest fet, a la fi anecdòtic, m'ha fet pensar en la idea d'escriure un post sobre la reacció d'alguns veïns del Molinar a l'inici de les obres del SAPS. 

Podria dir el que ja s'ha dit reiteradament des de l'Ajuntament, apel·lar a la tranquil·litat dels veïns, que el SAPS és un servei actualment en funcionament a altres barris de Palma i a tantes altres ciutats espanyoles i no passa absolutament res, és un servei de qualitat, que en temps de crisi econòmica es fa més que mai imprescindible... Però he llegit al DM una nota del periodista Josep Capó sobre el tema, m'ha semblat força sensata i coherent, així que em premet la llicència de reproduir-la a continuació.

 

MOVIMIENTO VECINAL, PARTICIPACIÓN Y DECISIÓN MUNICIPAL

Vaya por delante que los vecinos de es Molinar -como los de cualquier barriada de Palma- pueden manifestar su desacuerdo -o acuerdo- con las decisiones municipales cuando y como les venga en gana, siempre dentro de la legalidad, claro está. Téngase también por sabido que en el caso que nos ocupa varias asociaciones y federaciones vecinales y una de las plataformas del barrio han negociado con el equipo de gobierno llegando a compromisos concretos sobre el funcionamiento provisional y temporal del centre en esta ubicación. Dicho lo anterior, es al Ayuntamiento a quien compete decidir dónde, cómo y cuándo ha de actuar. Y si no lo hace del agrado de la mayoría de ciudadanos tendrá, o debería tener, su castigo claro y contundente en las urnas. Así es la democracia.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS