Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

SOBRE ELS CARRILS-BICI

emylse | 31 Agost, 2009 07:56

Jo mai he estat “fan” dels carrils-bici. Pens que efectivament incentiva l’ús de la bicicleta, però que no basta per fer més segur l’ús de la bicicleta.

S’ha d’apostar de manera decidida per la integració de la bicicleta com un mitjà de transport més. Això implica implementar mesures paral·leles i complementàries a la construcció dels carrils bici que facin els desplaçaments en bicicleta més segurs també quan no es circula pel carril-bici (que és la immensa majoria de les vegades). Circular fora del carril bici continua essent un absolut gest de valentia, i el moment de transició quan es surt del carril bici per incorporar-se a la via és gairebé un suïcidi.

Algunes mesures com reduir la velocitat dels cotxes a certs carrers, fer una campanya de comportament tant dels conductors/es d’automòbils com dels usuaris de la bicicleta, facilitar el transport combinat (metro/tren – bicicleta), i en general pacificar el trànsit són mesures imprescindibles perquè els carrils bici no es converteixin en una anècdota mediàtica, o el que és pitjor, en una perillosa presa de pèl pels ciclistes.

A més d’això, fa uns mesos ja vaig suggerir altres mesures que no van directament adreçades a la circulació de bicicletes, però que també es fan d’allò més necessàries si volem que les bicicletes siguin un mitjà de transport a la nostra ciutat:

  • Aparcaments subterranis per a bicicletes: Els aparcaments de l'Ajuntament (SMAP), podrien tenir una reserva de llocs d'aparcament per a bicicletes. Això no suposaria gaire cost ni pèrdua per a l'Ajuntament, ja que amb dues places d'aparcament per a cotxes en tindríem moltíssimes per a bicicletes. I amb això, a més d'augmentar els aparcaments per a bicicletes a Ciutat, augmentaria en molt la seguretat.
  • Registre de bicis, voluntari i gratuït: Ciutats com Barcelona, Vitòria o Sevilla ja en tenen. Un registre de bicicletes permet que aquella persona que vulgui pugui enregistrar la seva bicicleta a l'Ajuntament apuntant el nombre de bastidor o un altre que es pugui aportar per part de l'Ajuntament. La bicicleta s'inclouria en un sistema informàtic que, en cas de pèrdua o robatori facilitaria la seva localització i per tant devolució.
  • Un tercer element clau i vertebrador d'iniciatives com les dues anterior seria la creació d'un Pla Director de Mobilitat Ciclista, o un Pla Director de Mobilitat Sostenible on es contemplés les mesures per a l'ús de la bicicleta a la ciutat.

CULTOURBERLIN

emylse | 29 Agost, 2009 18:35

Aquest mes d'agost he tingut la sort de passar una setmana a Berlín.

Berlín és una ciutat que et sorprèn a cada passa: per la gent, per la manera de viure, la cultura, per l'urbanisme... Berlín és una ciutat per viure-la.

En qualsevol cas, aquest post és una simple picada d'ullet (o una recomanació) a una visita guiada que varem fer per la ciutat. L'empresa que organitzava la visita es diu “cultourberlín”, i el guia que ens va acompanyar (Ricard) va fer que en una passejada agradable de quatre hores coneguéssim racons, històries i anècdotes que ens hauríem perdut si ell no ens les hagués mostrat.

Quan una va de viatge, sempre té el dubte d'apuntar-se a fer aquest tipus de “tours”, al principi et sents una mica com al viatge d'estudis de l'escola, en grup i amb la càmera de fotos penjada. Però si anau a Berlín, i contractau aquesta visita per la ciutat, de ben segur no vos penedireu.

Vos deix una fotografia d'un preciós edifici ocupat.

 

DURÁN I LA SEVA DIMISSIÓ A MITGES

emylse | 28 Agost, 2009 16:09

Com a Bloc per Palma ja varem demanar fa setmanes la dimissió del senyor Durán com a regidor de l’Ajuntament i per tant també com a portaveu del grup municipal del Partit Popular.

El motiu no era tant les possibles responsabilitats jurídiques o per la presumpta culpabilitat, ja que això ho hauran de decidir els jutges. Demanàvem la seva dimissió pel fet de que el Sr. Durán va presidir el consorci que gestionà la construcció del velòdrom, amb una gestió horrible que ens va costar a la ciutadania un sobrecost de més del doble d’allò pressupostat.

Per aquest motiu i per l’assumpció de responsabilitats polítiques el Sr. Duran ha de dimitir dels seus càrrecs a l’Ajuntament. No serveix de res que dimiteixi a aquestes alçades de la pel·lícula com a portaveu del seu grup, amb l’argumentació de que la seva situació judicial no pugui afeblir l’oposició del PP al govern municipal, sense adonar-se que amb aquest mateix motiu està més que justificada la seva dimissió també com a regidor de l’Ajuntament (a més de la de na Marina Sans o de la pròpia Catalina Cirer).

Durant aquesta legislatura coneixerem ja al tercer o tercera portaveu del grup municipal Popular. Un grup municipal format a hores d’ara entre d’altres, per un regidor (Durán) en llibertat sota fiança, una regidora (Marina Sans) perseguida per la justícia pels seus viatges pagats a costa de les arques de l’Empresa Funerària Municipal, una regidora (Catalina Cirer), ex-batlessa d’un govern on un regidor (Rodrigo de Santos) s’anava de prostíbuls amb la Visa de l’Ajuntament, una regidora (Marina Sans) que s’anava de viatge (ella i la seva família) amb doblers públics, a més d’arruïnar (juntament amb Óscar Collado) la funerària municipal, i un regidor (Durán) presidint la ruïnosa gestió del Palma Arena... i ella no s’assabentava de res (?).

El grup municipal del Partit Popular no té autoritat moral ni democràtica per vetllar des de l’oposició pel bon ús i la bona gestió de l’actual govern de Cort. Algú s’explica com pot estar aquesta colla donant lliçons a l’equip de govern de com gestionar els doblers públics?

 

LES TERRASSES A LA RAMBLA I LA PRIVATITZACIÓ DE L'ESPAI PÚBLIC

emylse | 06 Agost, 2009 12:19

La batlessa de Palma, Aina Calvo, informava ahir a la premsa de la nova política d'ocupació de la via pública a través d'un decret que permetrà la instal·lació de terrasses de restauració a la Rambla.

Una mesura que suposarà la privatització de bona part d'aquesta zona emblemàtica de Palma, en la que ja més d'un 15% de l'espai està ocupat per les floristeries, i on a més, les petites places que voregen la Rambla ja estan ocupades per les terrasses de bars de la zona.

No es pot emprar com excusa la dinamització per a la privatització de zones emblemàtiques de la ciutat. És una errada pensar que la única alternativa per a la dinamització d'una ciutat ve de la mà del consum per part de la ciutadania.

Aquesta iniciativa sembla estar pensada únicament des del punt de vista de l'empresariat de la zona i no en fer una política progressista de l'ocupació de la via pública.

L'espai és en sí mateix símbol de la ciutat, i per tant, espais com el de la Rambla no poden ser condemnats a la lògica de la privatització i la segregació de l'espai públic. L'espai públic s'ha de considerar com a creador i impulsor de ciutadania, com a espai de sociabilitat. El seu accés obert li confereix un rang de centre, de lloc de trobada, amb un caràcter relacional, que no aïlla ni segrega a uns habitants dels altres, sinó que tendeix a proporcionar-los igualtat. La ciutadania s'ha de construir des de la lògica d'allò que és públic, i no abocar-la al seu exercici mitjançant el consum, ni a l'esbarjo controlat pels negocis.

La qualitat de l'espai públic està directament relacionat amb la qualitat de vida dels habitants, i per tant, amb el model de ciutat.

La batlessa s'ha equivocat, ja que aquesta mesura no va ni molt menys acord amb un model de ciutat progressista i de foment de la ciutadania.

El Bloc per Palma ha demanat avui que la batlessa repensi aquesta mesura, i en general el model d'ocupació de l'espai públic.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS