Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

SANT SEBASTI└ 2010

emylse | 27 Octubre, 2009 18:52

Aquest any, la regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Palma ha obert una convocatòria per a tots els artistes i grups musicals que vulguin actuar a les festes de Sant Sebastià 2010. Demà acaba el termini per a presentar propostes, després de setmanes de que per la regidoria de Participació hagin passat molts de grups i artistes, des dels més professionals fins a grups que aporten la seva maqueta.

La Comissió de Festes Populars de l'Ajuntament de Palma va acordar continuar donant suport als grups i artistes de les Illes, tal i com s'ha estat fent les darreres edicions de les festes i que, al mateix temps s'hauria d'aprofitar l'oportunitat de les festes per dur a Palma artistes de renom estatal, i si és possible internacional.

I amb aquest doble objectiu s'ha plantejat aquesta convocatòria. A diferència d'altres anys, es facilita la presentació directa de propostes per part dels propis grups i artistes, el que fomentarà inevitablement la participació de més grups locals: una gran notícia.

EU INCOMPATIBLE AMB LA CORRUPCIË

emylse | 26 Octubre, 2009 14:01

 
El Consell Polític Interinsular, el màxim òrgan de direcció d’EU, va acordar dissabte, entre d’altres qüestions, que “EUIB no pot compartir governs o majories de govern amb persones acusades de casos de corrupció en un grau tan avançat del procediment judicial com el que es troba el Sr. Nadal. Per tant, EUIB es reserva l’exercici de totes les mesures i accions polítiques al seu abast tant dins com fora de les institucions per tal que de efectiva aquesta proposta”.

Declarant aquesta incompatibilitat, EU s’ha marcat tota una estratègia perquè la resolució d’aquest conflicte derivi amb la sortida del govern autonòmic i de la majoria de govern a Cort les persones implicades en corrupció i no els responsables institucionals d’EUIB i del Bloc.

Està clar que EU no farà passes enrere en la seva lluita contra la corrupció. Aquest missatge li farem arribar als nostres companys i companyes del Bloc i Eivissa pel Canvi, i també al PSIB-PSOE en una propera reunió, amb la voluntat de cercar respostes conjuntes unitàries, i arribar a un acord satisfactori sobre la situació.

A continuació vos deix la resolució aprovada pel Consell Polític Interinsular.

 (Segueix)

.... i torna la unanimitat al si del Bloc

emylse | 19 Octubre, 2009 07:28

“Si una persona és acusada de corrupció per un jutge, ha de dimitir, encara que no hi hagi mesures cautelars”. Amb aquestes paraules es referia Biel Barceló al llistó que té el Bloc per Mallorca sobre la corrupció, a una entrevista publicada ahir diumenge a El Mundo

“Nosaltres mantindrem el límit on el tenim i exigirem als altres que ho cumpleixin”. I és que ja ho diuen que rectificar és de savis...

Està clar que de vegades, prendre determinades decisions en situacions complicades no és fàcil. Però en una comunitat autònoma com la nostra, on la corrupció desgraciadament forma part del dia a dia de la política, calen partits polítics valents, que no es despistin sobre a on està o no la seva ratlla, el seu límit en la exigència de dimissions per corrupció, i a on no es perdi mai de vista la coherència.

Si al post anterior recordava la posició del Bloc, i em lamentava de que EU s’hagués quedat sola defensant-la, ara em sent satisfeta de veure que tothom torna a la ratlla d’on no s’hauríen d’haver mogut mai. Ni mesures cautelars, ni favoritismes de companys de pacte. En la lluita contra la corrupció no hi ha ni amics, ni pactes.

"Barcelˇ ha afirmat que Nadal haurÓ de dimitir si, arran de la seva declaraciˇ, el jutge o la fiscalia adverteixen indicis de delictes"

emylse | 11 Octubre, 2009 17:20

Això deia en Biel Barceló, i el Bloc per Mallorca a març d'aquest mateix any.

EUIB va aprovar el novembre de 2008 una resolució sobre el tema de la corrupció a les Illes Balears de la que ja he parlat en diverses ocasions a aquest bloc, i amb la que EU es basa a l'hora de demanar dimissions, així ho hem fet en moltes ocasions.

Aquesta resolució va ser duita als òrgans de coordinació del Bloc per Mallorca, on va tenir una bona acollida. Tant que, a principis d'aquest mateix any, el Bloc per Mallorca posava en pràctica les nostres tesis i deia que Nadal hauria de dimitir si un jutge o la fiscalia advertia indicis de delicte.

Aquí trobareu el butlletí del Bloc on s'explica aquesta posició, i com aperitiu, transcric una part a continuació (http://www.blocpermallorca.cat/noticia2.php?Codnot=956&Cod_mail=81): 

El BLOC considera que la justícia ha d’arribar fins al final i ha d’esclarir totes les responsabilitats penals que es derivin d’aquests casos de presumpta corrupció. Paral.lelament, els implicats hauran d’assumir les responsabilitats polítiques corresponents: si les instàncies judicials (jutges i/o fiscals) hi adverteixen indicis de delicte, i s’hi formulen acusacions formals, el BLOC considerarà que els implicats hauran de dimitir o, en cas contrari, hauran de ser cessats. El Pacte de Govern ha d’enviar un missatge de contundència davant l’allau de casos de corrupció que afecten diferents polítics de Balears..

I ara....? Què li passa als partits que integren el Bloc per Mallorca? Per què ara canvien el criteri? Es pot parlar de "responsabilitat", però la primera responsabilitat és no tenir ni "socis" ni "amics" quan es parla de corrupció.

Miquel Àngel Llauger va escriure a març d'aquest mateix any un article al Diari de Balears en que que, a més de demanar la dimissió de Nadal, xerrava de Son Baco i de l'ètica política. D'això darrer he volgut rescatar aquest paràgraf amb el que acabava l'article:

Principis i conseqüències. La política es regeix més per l’ètica de la responsabilitat que per l’ètica de les conviccions: ja s’ha recorregut molt a Weber per explicar-ho, i ha quedat clar que l’ètica de les conseqüències és consubstancial a aquesta activitat. Si la vida és, sempre, tracte i pacte amb la imperfecció de la matèria humana, què no serà la política... Tot, però, fins a un punt. Cadascú posa la seva ratlla, però hem d’anar vius a anar fent i no pensar que hi havia una ratlla que havíem de posar a alguna banda.

Cal demanar-mos ara, si la ratlla que havia posat el Bloc per Mallorca ha desaparegut o per què una part del Bloc per Mallorca ha decidit moure-la de lloc.

Em sent orgullosa de que el meu partit continuï tenint la ratlla on va decidir posar-la col·lectivament i per escrit a través d'una resolució contra la corrupció el novembre del 2008, i que, afortunadament, tenim sempre present, continua essent allà, i per ara, no pensam canviar-la de lloc.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS