Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

"Barceló ha afirmat que Nadal haurà de dimitir si, arran de la seva declaració, el jutge o la fiscalia adverteixen indicis de delictes"

emylse | 11 Octubre, 2009 17:20

Això deia en Biel Barceló, i el Bloc per Mallorca a març d'aquest mateix any.

EUIB va aprovar el novembre de 2008 una resolució sobre el tema de la corrupció a les Illes Balears de la que ja he parlat en diverses ocasions a aquest bloc, i amb la que EU es basa a l'hora de demanar dimissions, així ho hem fet en moltes ocasions.

Aquesta resolució va ser duita als òrgans de coordinació del Bloc per Mallorca, on va tenir una bona acollida. Tant que, a principis d'aquest mateix any, el Bloc per Mallorca posava en pràctica les nostres tesis i deia que Nadal hauria de dimitir si un jutge o la fiscalia advertia indicis de delicte.

Aquí trobareu el butlletí del Bloc on s'explica aquesta posició, i com aperitiu, transcric una part a continuació (http://www.blocpermallorca.cat/noticia2.php?Codnot=956&Cod_mail=81): 

El BLOC considera que la justícia ha d’arribar fins al final i ha d’esclarir totes les responsabilitats penals que es derivin d’aquests casos de presumpta corrupció. Paral.lelament, els implicats hauran d’assumir les responsabilitats polítiques corresponents: si les instàncies judicials (jutges i/o fiscals) hi adverteixen indicis de delicte, i s’hi formulen acusacions formals, el BLOC considerarà que els implicats hauran de dimitir o, en cas contrari, hauran de ser cessats. El Pacte de Govern ha d’enviar un missatge de contundència davant l’allau de casos de corrupció que afecten diferents polítics de Balears..

I ara....? Què li passa als partits que integren el Bloc per Mallorca? Per què ara canvien el criteri? Es pot parlar de "responsabilitat", però la primera responsabilitat és no tenir ni "socis" ni "amics" quan es parla de corrupció.

Miquel Àngel Llauger va escriure a març d'aquest mateix any un article al Diari de Balears en que que, a més de demanar la dimissió de Nadal, xerrava de Son Baco i de l'ètica política. D'això darrer he volgut rescatar aquest paràgraf amb el que acabava l'article:

Principis i conseqüències. La política es regeix més per l’ètica de la responsabilitat que per l’ètica de les conviccions: ja s’ha recorregut molt a Weber per explicar-ho, i ha quedat clar que l’ètica de les conseqüències és consubstancial a aquesta activitat. Si la vida és, sempre, tracte i pacte amb la imperfecció de la matèria humana, què no serà la política... Tot, però, fins a un punt. Cadascú posa la seva ratlla, però hem d’anar vius a anar fent i no pensar que hi havia una ratlla que havíem de posar a alguna banda.

Cal demanar-mos ara, si la ratlla que havia posat el Bloc per Mallorca ha desaparegut o per què una part del Bloc per Mallorca ha decidit moure-la de lloc.

Em sent orgullosa de que el meu partit continuï tenint la ratlla on va decidir posar-la col·lectivament i per escrit a través d'una resolució contra la corrupció el novembre del 2008, i que, afortunadament, tenim sempre present, continua essent allà, i per ara, no pensam canviar-la de lloc.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS