Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

UM ES POSA NERVIOSA... I RELLISCA

emylse | 25 Novembre, 2009 21:05

El grup municipal d'Unió Mallorquina ha trencat avui al Ple de l'Ajuntament les “regles del joc” del pacte de governabilitat al permetre amb la seva abstenció que prosperàs una esmena del PP als pressuposts de Cort de 2010 que demanava la supressió de dos càrrecs d'un àrea gestionada pel Bloc per Palma.

La regidora d'UM Cristina Cerdó ha estat l'encarregada d'iniciar la relliscada que ha culminat amb l'abstenció del seu grup a la votació. Cerdó ha demanat la paraula no per debatre o opinar sobre el contingut de l'esmena presentada pel PP, sinó per donar la seva opinió sobre el fet de la manifestació de càrrecs públics al salo de plens, per declara-se després lleial al pacte i a l'equip de govern... i que per tant no votarien a favor de l'esmena del PP, només s'abstindrien.

És evident que la situació judicial del senyor Nadal, ja no només ens posa nirviosos als que creiem en la transparència de les institucions i la honestedat en la gestió, sinó també a la pròpia UM, que enlloc de fer dimitir el seu regidor, que pel que sembla va malbaratar 30 milions d'euros de les arques públiques, es dedica a fer el paperot de botar-se les "regles de joc", i trencar un acord de pressuposts de l'equip de govern.

És indignant que persones a les que un jutge ha dit que hi ha indicis de delicte en la seva gestió, en el cas de Nadal se li acusa de malversació, falsedat documental i prevaricació, continuïn a aquestes alçades asseguts al seu escó de regidor i com a Conseller de Turisme. O que la regidora del PP, Marina Sans, després de ser demostrat que va ficar mà al calaix i va pagar-se viatges privats amb doblers públics... continuï asseguda al seu escó de regidora, o que el senyor Rafa Durán, també regidor del PP, implicat al cas Palma Arena, amb una fiança de 15.000 d'euros, continuï també al seu escó com si res passàs...

Tot això és el que hauria de preocupar als partits del Consistori, i especialment als partits que formen part de l'equip de govern i que estan recolzats pel Sr. Nadal. I no pas si càrrecs es manifesten en contra de la corrupció....

Afortunadament, passi el que passi, des d'EU, continuarem manifestant-mos contra la corrupció, denunciant el malbaratament de doblers públics, i exigint la dimissió de les persones implicades en casos de corrupció.

 

EL MUNDO ES FICA AMB MI (GENIAL!!)

emylse | 13 Novembre, 2009 20:45

Avui el diari El Mundo em dedica un editorial per acusar-me de dues coses:

Primer, de cobrar un "sueldo millonario" a l'Ajuntament de Palma.

I segon, de participar a un acte contra la corrupció al plenari d'ahir a l'Ajuntament.

Davant això, només vull fer uns quants comentaris:

1r: Que estic molt contenta de què El Mundo em dediqui ja un editorial. Això vol dir que sóc més important d'allò que em pensava.

2n: També estic contenta de què aquest editorial sigui en contra. Això vol dir que vaig pel bon camí.

3r: Que el meu sou net sigui d'uns 1.500 euros mensuals (sou més baix del que tindria com a mestra que sóc) pens que és una quantitat difícil de lligar amb un "sueldo millonario" .

4t: Respecte a la segona acusació, em declar absolutament culpable. Estic orgullosa de manifestar-me en contra dels corruptes, i ho continuaré fent siguin amics o adversaris, d'un partit aliè o del meu propi. Ara i fins la resta dels meus dies, des de l'activitat de partit o des de la meva condició de ciutadana crítica.

 

PREMI ALS CORRUPTES

emylse | 05 Novembre, 2009 17:24

Despús-ahir es donava a conèixer la sentència del Jutjat nº1 de Toledo, que imposava una multa de 3.600 euros a cinc regidors d'IU de Seseña, entre els que es troba el batle, i una indemnització conjunta de 15.000 euros més les costes del judici, per calúmnies contra el constructor Francisco Hernando, “El Pocero”. Des d'IU es recorrerà aquesta sentència.

La veritat es que és decepcionant veure com la justícia castiga a aquells que, com els companys de Toledo, lluiten contra els plans especuladors de personatges com “El Pocero”, i defensen l'interès públic i la transparència per damunt dels interessos privats.

Mentre els grans partits (o no tan grans) miren de justificar els casos de corrupció dels seus càrrecs públics, mentre uns esperen a la sentència, altres a les mesures cautelars, altres esperen que les manilles li quedin bé a la foto, altres simplement esperen que no els enxampin quan continuen pispant doblers a la ciutadania... a nosaltres, se'ns condemna a pagar excessives multes per suposades calúmnies a especuladors sense escrúpols, per lluitar en definitiva, contra la corrupció. Senzillament esperpèntic.

 

Aix˛ Ús vida!

emylse | 03 Novembre, 2009 19:48

A través de l'associació de veïns del meu barri, Canamunt – Ciutat Antiga, ens organitzam per rebre cada quinze dies les senalles ecològiques de la cooperativa Això és vida!

Avui des de l'associació m'han fet arribat al meu correu electrònic un vídeo de l'acció climàtica que el passat 24 d'octubre va tenir lloc a la Plaça d'Espanya de Palma, i on des del grup de consum de l'associació també es va participar anant aquell dia a la Plaça d'Espanya a recollir la senalla quinzenal.

 

Això és vida! (cooperativa de productors ecològics), Creant xarxa (Xarxa de grups de consum ecològic) i ALCAIB (Associació de Llicenciats en Ciències Ambientals de les Illes Balears) es varen adherir a la Jornada Mundial d'Acció Climàtica organitzant un repartiment de 350 caixes de verdura ecològica local.

Els productes ecològics, de temporada i locals suposen entre d'altres coses, una minva molt important d'emissions de CO2, perquè a més de no utilitzar-se productes químics, els aliments tampoc es transporten des de terres llunyanes.

Animau-vos a participar d'un grup de consum ecològic, o mirau de organitzar-ne un a la vostra associació de veïns o amics, així, a més d'evitar contaminació consumint local i ecològic, menjam sa, recolzam als nostres agricultors/es i col·laboram en la conservació de l'entorn.

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS