Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

El bestseller d'aquestes vacances

emylse | 31 Març, 2010 17:38

Diuen que el “bestseller” d’aquestes vacances serà el de Jaume Matas i els seus amics o el que és el mateix l’auto del jutge Castro sobre l’affaire Matas.

Té 174 pàgines, però per als qui no vos agradin gaire les novel·les policíaques, n’Eberhard Grosske ens ha fet el favor de fer una sinopsi.

A mi personalment, un dels capítols que més em crida l’atenció és el del finançament irregular del Partit Popular. Senzillament, una vergonya. Sobre aquest tema l’auto diu textualment:

"Con ocasión del registro practicado en la sede social de Nimbus Publicidad, S.L. se intervinieron numerosos documentos que, referidos a la campaña de las pasadas elecciones Municipales y Autonómicas del Partido Popular en las pasadas elecciones, de cuya gestión se encargaba tal entidad, hacían mención a no facturar determinados conceptos, otros hacerlo a coste cero y otros en "B". El propio administrador de Nimbus reconoce que se habían cobrado del Partido Popular, en efectivo y sin libramiento de facturas, determinadas partidas por cuñas publicitarias de la campaña al objeto de no superar los límites que las subvenciones imponen a los gastos electorales, de tal manera que tales gastos habían sido ocultados a la Sindicatura de Comptes, llegándose a cifrar en 71.958,44 euros,

También en relación con la aludida campaña electoral constan incorporadas a la causa dos facturas por servicios prestados con ocasión del meeting del Partido Popular celebrado precisamente en el velódromo Palma Arena el 18 de mayo de 2.007: Una librada por Balimsa, S.A. por importe de 2.726 euros en concepto de limpieza del velódromo y otros servicios, y otra por Trablisa en concepto de servicios de seguridad prestados ese mismo día por importe de 1.769,51 euros. Nota común a ambas facturas es que fueron pagadas por la Fundació Illesport y obviamente con cargo a los fondos públicos".

 

...DE FEMINISME I CINISME

emylse | 10 Març, 2010 09:23

Dilluns era 8 de març, Dia de la Dona Treballadora. Com cada any, una manifestació va recórrer alguns dels principals carrers de Palma. Vaig participar-hi com sempre, aquest any, darrera la pancarta de l'associació feminista “Dones d'Esquerres”, el lema de la nostra pancarta convidava a rebel·lar-se contra el patriarcat i el capitalisme, tot recordant que en termes d'igualtat real, encara ens queda molt camí a recórrer.

Amb un fred que gelava, la manifestació no va ser tot lo participada que ens hagués agradat, però desgraciadament no va fer el suficient fred com perquè alguns pocavergonyes es quedassin a casa. Una manifestació que es pretén, com no pot ser d'altra manera, marcadament feminista i reivindicativa dels drets de les dones, no s'entén que estigui participada per persones com José Maria Rodríguez, líder del PP a Palma.

Avui diu Rodríguez al dBalears responent als qui l'increparem per participar a la manifestació, que ell era allà perquè el PP sempre ha estat devora la dona treballadora i que sempre hi serà.

Les polítiques del PP no són feministes, i mai ho han estat.

El manifest que es va llegir al final de la manifestació era prou clar, prou contundent, prou d'esquerres i prou feminista com per no entendre què fa el PP a aquesta manifestació. Entre d'altres coses denunciàvem l'atac polític i ideològic que els drets conquerits pels moviments feministes estan rebent per part de la dreta política, el sistema judicial i l'església catòlica, quan  ataquen la llei de violència de gènere o la nova llei d'avortament, criticàvem també amb duresa les escoles segregades finançades amb fons públics, les reformes laborals, advocàvem per repartiment igualitari del treball productiu i reproductiu, que la riquesa ha d'estar al servei de les classes populars, entre d'altres moltes coses.

Em sembla més que evident que el PP mai ha estat reclamant res d'això, que a més ha treballat activament per qüestions ben contràries, sense anar gaire lluny, fa dos dies el propi Rodríguez encapçalava la mobilització antiavortista convocada pels col·lectius provida en contra de la Llei de terminis, una llei que, com diu el manifest del 8 de març "llei que moltes feministes considerem insuficient però que a la fi despenalitza a les dones".

Sens dubte, la de Rodríguez i companyia, tota una demostració de cinisme i hipocresia.

Qui vulgui llegir el manifest sencer de la Plataforma per la Igualtat, ho teniu a continuació. 

 (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS