Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

PER UNA PALMA AMIGA DELS ANIMALS

emylse | 26 Maig, 2010 05:31

Dilluns es debatrà al Ple una moció presentada pel Bloc per Palma per declarar Palma Ciutat lliure de circs amb animals, com ja varem fer sense èxit l'intent de declarar “Palma, ciutat antitaurina”.

Des d'Esquerra Unida hem impulsat en diverses ocasions mesures i propostes d'aquest tipus. La relació dels humans vers als animals ha de canviar, i hem d'aconseguir desterrar totes aquelles pràctiques que no suposin respectar-los.

De igual manera, les administracions locals tenen la capacitat i el deure d'afavorir i potenciar conductes cíviques i de respecte de la ciutadania cap el nostre entorn naturals. I el respecte al medi ambient i a la natura també comporta el respecte a aquells éssers amb els que compartirm el planeta Terra.

Els animals al circ són amb massa freqüència, víctimes de maltractament, d'esforços desmesurats i espectacles violents. I les curses de bous són una rèmora de la barbàrie del passat. Respectar els animals, respectar la naturalesa i respectar les persones, és el futur.

Per una Palma lliure de circs amb animals, i per una Palma antitaurina.

EU I EL PROCÉS CONSTITUENT (I)

emylse | 17 Maig, 2010 20:44

Mentre tots i totes anam paint el que passa al si d'Esquerra Unida, vos deix per a l'anàlisi i la reflexió, aquest enllaç al vídeo d'una roda de premsa de gener d'aquest mateix any feta pels membres del Grup Facilitador del Procés Constituent.

Vos recoman especialment la visió d'aquest vídeo a partir del minut 9'20 aproximadament, on es demana sobre la relació que tindrà el nou subjecte polític amb IU Federal. I posteriorment quan es fa referència a que un dels reptes del Procés és rompre amb la tradició de l'esquerra de rupturisme i la capacitat que tenim de dividir-nos fins a l'infinit.

vídeo roda de premsa

 

 

SOBRE EL PROCÉS CONSTITUENT

emylse | 11 Maig, 2010 19:45

A continuació vos deix dos documents per a la reflexió de cara al Procés Constituent de l'Esquerra Alternativa i Verda.

El primer és un article d'opinió que vaig escriure i que avui ha publicat el Diario de Mallorca, i que vos deix aquí:

CONSTRUINT L'ESQUERRA ALTERNATIVA I ECOLOGISTA DE LES BALEARS

I l'altre, és un manifest davant el Procés Constituent signat per diverses persones, que també vos anim, no sols a llegir, sinó a signar.

MANIFEST DAVANT EL PROCÉS CONSTITUENT DE L'ESQUERRA ALTERNATIVA I VERDA

S’ACABA LA COMÈDIA I CERDÓ DIMITEIX

emylse | 03 Maig, 2010 14:34

Sembla ser que després de tanta comèdia comença a canviar alguna cosa entre l’oposició de Cort.

Aquest cap de setmana es finalitzava el culebrón de la moció de censura més anunciada i menys feta de la història, i avui dimiteix Cerdó com a regidora, deixa UM i la política.

Ambdues notícies són positives per a la ciutadania. La primera, com deia el nostre regidor, perquè els ciutadans tenen la garantia de que al menys durant un any no se’ls continuarà robant. I la segona, perquè dimiteix Cerdó, i en aquest sentit avançam positivament de cara a la democratització del Consistori.

La dimissió de la portaveu d’UM és encertada donada que ella va ser la segona de la llista d’UM a Cort, candidatura que sembla ser, va obtenir vots de manera fraudulenta a través de l’operació de llocs d’ocupació ficticis per fer campanya electoral.

De igual manera, la dimissió és encertada, donat els indicis de mala gestió, clientelisme i la falta de rigorositat en els concursos i contractacions, que es desprèn de l’Auditoria encarregada pels actuals responsables de l’IMFOF de la gestió feta per UM d’aquest Institut.

A més a més, amb aquesta dimissió sembla que també finalitza una situació anòmala a la gestió d’EMAYA, i obre portes per a una millor resolució de la situació.

Malgrat tot, és decepcionant veure que segons sembla, la dimissió no es fruit de la responsabilitat política i la regeneració democràtica necessària i imprescindible en les files d’UM.

Primer de maig i una cançó d'esperança

emylse | 01 Maig, 2010 11:54

Avui les manifestacions del 1r de maig han estat com sol ser ja habitual, bastant descafeïnades, no molt participades, massa institucionalitzades i en general, amb una evident falta d'esperit combatiu... Que sobretot en moments de crisi com l'actual es troba més a faltar.

Sembla que quan el sistema capitalista és posa en dubte, quan la crisi podria haver estat una oportunitat per a l'esquerra per canviar les regles del joc, al final resultarà que el sistema s'enforteix i que passa allò de que tot canvia perquè al final no canviï res. Però amb tot, pens que encara estem a temps per treure de la crisi la part positiva, per repensar la societat i el model econòmic.

Ahir vaig assistir al concert d'Ismael Serrano, i aprofitant que avui és el dia dels treballadors i les treballadores, vos deix una cançó del seu darrer disc, que precisament reivindica una cosa tan elemental com un treball digne. Perquè avui és un dia per aturar-se especialment a mirar darrera les xifres de l'atur, on es troba tot un drama personal i quotidià. I recordar també que és el moment de que deixin de pagar la crisi els que menys tenen a veure amb el seu origen, que son els treballadors i les treballadores.

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS