Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

LA COALICIÓ PSM-IV DEIXA ESPAI A L'ESQUERRA

emylse | 19 Febrer, 2011 13:21

La premsa d'ahir recollia les bases de l'acord entre Entesa i el PSM per reconstruir el nacionalisme mallorquí i anar plegats a les eleccions.

Així, PSM i Entesa aniran junts a les eleccions amb Iniciativaverds. Sembla que entre alguns sectors d'IV l'acord no ha caigut molt bé. Supòs que veure com el projecte s'escora clarament cap a la dreta no deu ser bo de pair per a alguns dels nostres excompanys.

No cal recordar amb detall per què Entesa romp amb el PSM, ni els flirtejos amb Unió Mallorquina. O que un dels seus dirigents més rellevants, Mateu Crespí, aconseguí fins i tot un lloc com a director gerent del Palau de Congressos gràcies a la seva vinculació amb UM.

El PSM a la fi va camí d'aconsseguir allò que es va proposar fa un anys i que no va assolir mitjançant el Bloc: refundar el nacionalisme progressista, refundar el PSM. Ara, a partir d'un moviment majestuós al millor estil “trilero” de s'Arenal, és l'amo del taulell, i Iniciativaverds l'ingenu estafat.... on està la bolleta?

Esper que els nostres amics d'Iniciativa sàpiguen dissimular bé la seva cara de pòquer per no sortir malament a la foto.

És poden fer acords post-electorals amb el centre o inclòs la dreta nacionalista, en base al programa i si la situació política i la ciutadania així ho reclama. Però consider una errada abocar projectes polítics sencers a les escombraries, renunciant de facto a l'esquerra alternativa que alguns volien representar.

Mentre, nosaltres, Esquerra Unida, continuarem essent una força política petita i humil, amb les nostres mancances i dificultats, però amb els principis de l'esquerra transformadora, alternativa i verda fermes, i amb la il·lusió del nostre electorat no defraudada.

I ja diuen allò de que d'un gran mal surt un gran bé. I aquesta coalició deixarà un espai electoral molt ample a la seva esquerra, que esper que sapiguem aprofitar bé.

FINA SANTIAGO NO ÉS DIPUTADA D'INICIATIVAVERDS

emylse | 16 Febrer, 2011 12:42

Des de que algunes i alguns dels nostres companys d'EU varen partir a formar una nova organització política es podria dir que públicament no m'havia manifestat al respecte, o al menys, no més d'allò imprescindible, i fent una nul·la valoració política d'allò succeït.

Malgrat fa ja prou mesos com per fer una valoració prou freda i política sobre el tema en qüestió, pensava que tampoc tenia gaire sentit continuar furgant en la ferida... Però ara que s'apropa la campanya electoral hi ha alguns comportaments que crec que estan fregant la retxa d'allò mínimament ètic.

Ho deia al títol d'aquest article: Fina Santiago no és diputada d'Iniciativaverds. Això que en principi hauria de semblar una qüestió òbvia, els nostres col·legues del PSM i Initivativaverds es dediquen a fer-ho confús i inclús a intentar “vendre” una altra cosa. És veritat que és complicat a vegades distingir quan un fa de secretari general o de portaveu del bloc, i que la situació de ruptura del Bloc complica més encara però... però bé, entre poc i massa la mesura passa. I la vergonya també, sobretot per impulsar nous partits polítics a partir del lloc on ha estat designada per EU en el marc d'una coalició.

Tots i cada un dels quatre diputats que va treure la coalició del Bloc per Mallorca, Biel Barceló, Miquel Àngel Llauger, Antoni Alorda i Fina Santiago són, lògicament, del Bloc per Mallorca (PSM-EU-EV-ERC), i Fina Santiago va ser designada directament per EU per estar allà on està. Però el que és encara més important, aquests diputats són de totes i cada una de les persones que feren possible aquella campanya electoral, de totes i cada una de les persones independents que feren del Bloc per Mallorca el seu projecte polític, i sobretot, aquests diputats són de tot l'electorat que va depositar en el Bloc per Mallorca la seva confiança i que feren possible que s'obtingessin aquells resultats electorals.

Per tant, i dit tot això, simplement vull mostrar la meva vergonya de veure com s'empra de manera tant descarada i electoral la feina de tantes i tantes persones per impulsar nous partits polítics. I es traeixi a la gent que posaren en el Bloc per Mallorca el seu vot, el seu temps, el seu esforç i les seves esperances. I es traeixi també a tota aquella militància d'EU que posà en Fina Santiago la seva il·lusió i confiança per sentir-se representada.

I aquí teniur, per mostra... una web:

http://www.psm-iniciativaverds.cat/muestranoticies.php?id=34

http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/local/cumbre-politica-en-la-jaima-de-es-born.html

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS