Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

El 0,7%, pressuposts participatius... què està passant?

emylse | 17 Novembre, 2007 21:05

Aquests dies no guanyam per sorpreses. Darrerament el Partit Popular s’ha tornat d’esquerres (o no).

Primer amb el tema del 0’7%. Es queixa enèrgicament de que el Govern no contempla aquesta xifra als pressuposts d’enguany (Una llàstima que no protestessin tant quan governava el PP...).

I és veritat. L'objectiu del 0'7 s'aconseguirà al llarg de la legislatura. Per ara, ja s’ha aconseguit dedicar un 0’7 per cent dels fons propis.

Un detall: El Govern de Matas, va dedicar doblers d’aquesta partida a altres finalitats com el lloguer de “limusinas” i programes d’IB3.

I ahir al Ple extraordinari per l’aprovació inicial del pressupost de l’Ajuntament, salta Cirer reclamant pressuposts participatius!

Però què està passant?

Durant aquests propers quatre anys des de Participació Ciutadana es posaran en marxa tota una sèrie d’experiències per a millorar la qualitat de la participació de la ciutadania als assumptes públics. Els pressuposts participatius requereixen d’una preparació, conscienciació i aprenentatge de la cultura de la participació, no se poden improvisar, i molt més pretendre’ls aplicar en quatre mesos.

Aquest any a més de l’audiència pública a que obliga el Reglament de Participació Ciutadana, farem durant la setmana que ve, tota una sèrie de reunions per àrees amb les entitats ciutadanes per anar tractant, comentant i debatent més específicament els pressuposts.

Això, òbviament, no són pressupostos participatius ni de prop, aquest any l’únic que s’ha pogut fer és millorar sobretot la informació i transparència respecte a altres anys.  

Un altre detall: El PP, només es va limitar a fer l’audiència pública obligatòria.

Comentaris

 1. Món electoral de Yupi

  Els dirigentes del PP compten amb una base electoral que funciona per inèrcia, que es mou només per anar a votar, i que confien en que el poder justifiquen els mitjans.

  Tot això fomenta la "memòria de peixet", i trobar-nos amb incoherències constants. Diuen el que toca a cada moment, no segons el que feien o deien abans. L'oportunisme és la seva bandera. El seu món és propi, se saben exculpats d'avantmà pels seus seguidors, no cal que segueixin una ètica ni cap coherència personal o col·lectiva.

  Són un fenòmen curiós: votats pel poble, però sense el poble. Una continuació del caciquisme feudal balear, on "toca votar" i deixar fer, per poder queixar-se com sempre.

  Encara recordo com na Cirer no es va presentar a cap ni un dels debats organitzats per les municipals, ni tan sols dugué cap substitut. Això, en un país madur, li hagués suposat una bufetada monumental a les urnes; i només va perdre un edil. Bojos...

  Manel | 18/11/2007, 11:35
 2. Hola!

  Un blog més! Què bé! Ja coneixes els meus plantejaments corporatius... Prest els podrem aplicar. Besades

  Alexandre (desemPPrenyat) | 18/11/2007, 16:10
 3. Cinisme

  El PP és el partit dels ciutadans quan necessiten els seus vots, i després el partit de les grans empreses quan els han aconseguit.

  El més preocupant és que la persona que té un negoci, que ha de matinar cada dia per obrir-lo, que se'n va a casa sense forces després d'un llarg dia de feina, es creu que és un/a empresari/a de la talla de les germanes Koplovitz, i a més, voten el PP.

  16 anys a Cort i pretenen que en 4 mesos, o 4 anys es desenvolupin al 100% les polítiques que han bloquejat.

  Aixó té un nom: CINISME. A Andalusia dirien que són uns "sinvergüenzas" i que la vergonya no l'han coneguda mai!

  El viejo y sabio hortelano | 18/11/2007, 22:09
 4. A el viejo y sabio hortelano

  Efectivament, el que fa el PP és cinisme pur. Es nota que ets vell i savi ;)

  emylse | 18/11/2007, 23:04
 5. Moltes bellumes

  Estimada emylse, vols dir que no veus bellumes, vull dir que et creus de bona fe el que imagines? "aquest any l'únic que s'ha pogut fer és millorar sobretot la informació i transparència respecte a altres anys."
  Reina meva, desinformació, desorganització, desgavell de capell, promeses i qualque presa de pèl és el balanç que acumulau. Si vos estau fent famosos perquè activitats culturals que abans es feien per concurs públic ara les ragalau a dit sense mirar gens prim els nuls mèrits dels digitat. Hi ha gent d'esquerres a l'ajuntament que no s'acaba de creure la politica de terra cremada que estau practicant. En Font no inspira gaire confiança perquè diu una cosa i en fa una altra, assegura i no cumpleix. Ja hi ha gent desencisada que ja sent l'olor de la marginació, el tuf de socorrim de la cremadissa i la tudada que heu fet d'iniciatives culturals pel mer fet que arrecaren en temps del PP. El sentit comú hauria de guiar la vostra politica. El sentit comú és savi i hauria de servir per destriar sense dèries dinamitadores. En fi, sort.

  Desde el crematorio con amor | 19/11/2007, 22:39
 6. a Desde el crematorio con amor

  Uish...
  Et veig massa crispat/da.
  Sincerament, crec que tot és opinable, tot és qüestionable, però necessit coses més concretetes per poder entrar a debatre alguna cosa amb sentit.
  - Què hem donat a dit?
  - Quina activitat maravellosa hem llevat que fes abans el PP?
  - A quina política de terra cremada et refereixes?
  - Olor de marginació?
  Una abraçada.

  emylse | 20/11/2007, 00:05
 7. Transparència i cinisme

  Et veig molt despistada. Vos heu carregat una Escola d'instruments tradicionals, participativa, lúdica, integradora i popular (iniciada en temps del PP i que vosaltres en comptes de dinamitar, hauria d'haver millorat i potenciat). Arguments ni un, tan sols desinformació i falta d'idees. Mestrestant el director general sr. Font declara que tot es farà en igualtat d'oportunitat per a totes les associacions i que tot es farà per concurs de projectes (Escola, acompanyament de gegants, participació en actes cultural...): na Rita la pentinadora (A DIT. Heu col.locat a dit un grupet sectari de xeremies com a representants exclusius de la mùsica tradiconal de l'ajuntament de Palma. Aquests xeremiers que ara s'amaguen i estan missing de totes les mogudes crítiques: ja tenen lo que volien: col.locar-se. L'artista de la màgia es diu Director General Font, que fa títeres per justificar l'amiguisme i un clientelisme in crescendo en tocant a musica popular, Ens ha pres el pèl: s'havia de fer per concurs públic de projectes. Mestrestant hi havia la possibilitat de fer rotar els grups solvents. Però nyifles, en Font aplica el criteri de la discriminació speudopositiva d'espardenyeta, de demagògia baraterà: els que no havien conseguit les coses pel procés just i lícit del concurs public o tenen ara per adjucació de mèrits a dit. Vergonyós.

  Una salutació cordial

  Una salutació cordial

  Desde el crematorio con amor | 25/11/2007, 13:27
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS