Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

Esquerra "exclou" a EU per a les generals?

emylse | 19 Novembre, 2007 22:03

Quatre notes ràpides sobre les generals a arrel de les declaracions de Lladó sobre la postura d'Esquerra:

- UM té poc de nacionalista i gens de progressista.

- Ja és difícil defensar el fet de governar amb UM, com per damunt ser capaços de defensar el fet d'anar plegats a les eleccions (per descomptat el mèrit que té Esquerra podent-lo defensar).

- Lladó ha fet unes declaracions on afirma que els únics partits que poden reclamar més autogovern i progrés per a Balears són aquells que “no tenen la hipoteca de tenir la seva seu a Madrid”. M'agradaria que recordàs el que va votar UM sobre l'estatut de les Illes i el que va votar EU-EV.

- EU no és un partit hipotecat per la seva seu federalista i d'àmbit estatal a Madrid, igual que pens que Esquerra no deu anar cada pic que ha de decidir alguna cosa a la seva hipotecada seu a Barcelona ( o si?).

Esquerra Unida no farà un pacte preelectoral amb UM, seria un pacte antinatura, a més d'absurd i inexplicable. Des d'EU s'aposta clarament per la reedició de fórmules semblants a la de Progressistes o del Bloc per Mallorca. Candidatures plurals, que representin a l'esquerra alternativa, ecologista i nacional. És obvi que aquí UM no hi cap.

 
Cadascú que tregui les seves conclusions. Sé cert que des d'EU es continuarà apostant per una candidatura unitària a les generals fins al final. Ara bé, cadascú sabrà quins companys i companyes de viatge vol. EU ho té clar, Els Verds i Esquerra sembla que també, la pregunta és si el PSM també ho té clar o no.

Comentaris

 1. Questió de sigles

  La E d'ERC singnifica esquerra?

  Sembla que és un partit que té com a prioritat el nacionalisme i després ja en parlarem de si som d'esquerres o no.

  La C no és de catalunya? Per que després parlin d'hipoteques. El centralisme és el mateix a Madrid que a Barcelona. Que no ens prenguin el pèl.

  Que facin el que vulguin, i que el PSM decidesqui si pesa més la S de socialista o la M de Mallorca.

  En cualsevol cas, no és mala idea una candidatura entre EU i Els verds per les generals, i que la resta faci el que vulgui.

  El viejo y sabio hortelano | 19/11/2007, 22:44
 2. Ja veurem

  Ara hem de veure si fan el mateix cas a aquesta Assemblea que a la que va decidir no formar part del BLOC.

  Pepe | 19/11/2007, 23:13
 3. "E" d'Esquerra

  Em permeto reproduir un breu post que vaig penjar del meu blog:

  "Nacionalisme, independentisme…

  peprossello | 09 Novembre, 2007 18:41

  “Soldados de Salamina”, Javier Cercas. Tusquets Editores, Colección Andanzas. Primera part, pàgina 30. El protagonista de la novel·la, un periodista i escriptor en ‘stand by’ fa una recerca sobre el passat de Rafael Sánchez Mazas, i s’entrevista amb Miquel Aguirre, historiador i secretari del batle de Banyoles, que és d’Esquerra Republicana. En un moment donat, Aguirre formula una crítica cap els historiadors nacionalistes de la guerra civil. Li replica el periodista:
  “–Creí que eras nacionalista.
  Aguirre dejó de comer.
  –Yo no soy nacionalista –dijo–. Soy independentista.
  –¿Y qué diferencia hay entre las dos cosas?
  –El nacionalismo es una ideología –explicó, endureciendo un poco la voz, como si le molestara tener que aclarar lo obvio–. Nefasta a mi juicio. El independentismo es sólo una posibilidad. Como es una creencia, y sobre las creencias no se discute, sobre el nacionalismo no se puede discutir; sobre el independentismo sí. A usted le puede parecer razonable o no. A mí me lo parece.”

  Ja fa dies que m’hi estic rumiant.

  ERC és avui, per damunt de tot, independentista. Com ho som molts altres, encara que no en siguem militants.

  Josep J. Rosselló | 20/11/2007, 01:03
 4. A Josep J.Rosselló

  Sembla que tens raó, i Esquerra és independentista per damunt de tot, inclós per damunt de ser d'esquerres.

  emylse | 20/11/2007, 08:07
 5. "E" d'Esquerra

  Esperava que la gent d'Esquerra Republicana DE CATALUNYA es preocupàs per desmentir el que jo plantejava, que rubriquessin les paraules de Josep Lluis Carod-Rovira i que em diguessin que ERC és l'única força veritablement d'esquerres. I resulta que m'he trobat amb el debat de que no són nacionalistes, que són independentistes.

  Quines coses!

  El viejo y sabio hortelano | 20/11/2007, 23:22
 6. No ho entenc

  Trobo que debats d'aquestes característiques surten massa tard (falten uns 4 mesos per a les eleccions), debaten el mateix que cada vegada que s'apropen uns comicis (i massa precipitadament), i no aporten rtes de nou a unes sensibilitats que ja es fan paleses a cada força política.

  Sovint es perd la panoràmica del paisatge. Tots saben que cal unitat per treure representació, però acaben demanant unitat amb determinats conceptes que són necessàriament excloents o que creen polèmiques inútils. Esquerres, PPCC, sobiranisme, nacionalisme, espayolisme...? res sota el sol.

  Crec que per la formació del Bloc de cara a les autonòmiques va haver un procés similar, que va acabar feliçment, però després d'uns desencontres constants amb una escenificació penosa. No s'ha aprés la lliçó.

  Acabarem arribant on tots volem (si arribem), però amb la pitjor de les rutes possible...? el Bloc reeixí, però li faltà temps per madurar i cuallar. Ara hem de tornar des de zero?

  Recepta: al Congrés, foteu el que volgueu. Al Senat, Govern del Pacte més Entesa i forces municipalistes.

  Aquests balears estan bojos. Ah, que no som "balears"...? arxipelaguencs, au. Vinga a trobar diferències sota les pedres.

  Manel | 21/11/2007, 23:07
 7. A Manel

  Hola Manel,
  Coincideix bastant en tu. Pens que no pot ser que cada vegada que arriben unes eleccions, alguns dels partits que es presenten o no amb EU.
  Crec que aquestes coses pasen per no tenir una política d'aliances clara.

  emylse | 22/11/2007, 08:05
 8. 4 pensaments

  Hola, som afiliat del PSM-Entesa Nacionalista des de fa 16 anys i, modestament, pens:

  1.- http://www.magimoranta.cat/post/42476

  2.-
  http://www.magimoranta.cat/post/42325

  3.-
  http://www.magimoranta.cat/post/41344

  4.-
  http://www.magimoranta.cat/post/41661

  magí moranta | 22/11/2007, 23:29
 9. Ay, ay, ay...

  Emylse, de bon rotllo, però vaja dois.

  "Sembla que tens raó, i Esquerra és independentista per damunt de tot, inclós per damunt de ser d'esquerres."

  Esquerra és un partit d'esquerres i independentista, ni més ni manco una cosa que l'altra. I com que el nostre objectiu és una Catalunya social, ens veim obligats a obrir-nos a tothom, per sumar tantes complicitats com siguin possibles. A excepció del PP, que és espanyolista i de dretes, amb la resta de formacions podem coincidir, encara que sigui només en una de les nostres dues vesants. Amb vosaltres coincidim amb l'esquerra, tot i que no representem la mateixa esquerra, amb UM coincidim amb el nacionalisme, tot i ser evident que no representam el mateix nacionalisme. És normal que vosaltres tanqueu tota porta a pactar amb UM (excepte al govern, al Consell i a Palma, això si), però vosaltres voleu anar a Madrid a canviar Espanya, i nosaltres, i em sobta que soni a novedós, a Espanya no la volem ni com és ara ni canviada. Sincerament, no entenc tanta sorpresa, parlam d'unes eleccions molt concretes, on Esquerra vol anar a Madrid a reclamar un tracte just per Balears, la fi de l'expoli colonial espanyol a la nostra terra. I en això, en gran mesura, coincidim amb UM. Com més serem, més riurem. Salut!!

  Xisco

  Xisco | 28/11/2007, 17:51
 10. A Xisco

  Però Xisco, tu t'enrecordes del que va votar UM a l'estatut? Tu t'enrecordes del que opinava UM de l'estatut? De veres creus que UM és nacionalista?

  emylse | 29/11/2007, 10:27
 11. A Emylse

  Si estic d'acord amb tu Emylse, el que passa és que crec que s'ha de diferenciar d'unes eleccions a les altres. La prioritat d'Esquerra a les municipals i autonòmiques és fer governs de progrés, que és el que volem pel nostre país. El que heu d'entendre és que vosaltres anau a Madrid com a partit espanyol, i per tant teniu un programa per governar espanya. Nosaltres no, el que facin els espanyols amb el seu govern és cosa seva, nosaltres anam a Madrid a reclamar que se'ns doni el que és nostre, i amb això UM hi pot estar d'acord, per tant aquí amb UM sumam. Seria il·lògic que agafassim el programa d'UM per unes autonòmiques, però a unes estatals coincidim amb ells tant o més que amb EU. Esper que la cosa acabi bé, i que independentment de si ara anam plegats o no, seguim fent feina junts per molt de temps. Una abraçada!

  Xisco | 29/11/2007, 16:39
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS