Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

Sobre l'Escola de Xeremiers, Flaviol i Tamborí

emylse | 26 Novembre, 2007 11:06

 
A arrel d'uns comentaris remesos per "Desde el crematorio con amor" sobre el tema de l'Escola de Música de Xeremiers, flaviol i tamborí de l'Ajuntament de Palma, aquí va una contestació en forma d'article a més del darrer comentari d'aquesta persona:
 
Comentari remès per: Desde el crematorio con amor (25/11/2007)
 
Transparència i cinisme 
Et veig molt despistada. Vos heu carregat una Escola d'instruments tradicionals, participativa, lúdica, integradora i popular (iniciada en temps del PP i que vosaltres en comptes de dinamitar, hauria d'haver millorat i potenciat). Arguments ni un, tan sols desinformació i falta d'idees. Mestrestant el director general sr. Font declara que tot es farà en igualtat d'oportunitat per a totes les associacions i que tot es farà per concurs de projectes (Escola, acompanyament de gegants, participació en actes cultural...): na Rita la pentinadora (A DIT. Heu col.locat a dit un grupet sectari de xeremies com a  representants exclusius de la mùsica tradiconal de l'ajuntament de Palma. Aquests xeremiers que ara s'amaguen i estan missing de totes les mogudes crítiques: ja tenen lo que volien: col.locar-se. L'artista de la màgia es diu Director General Font, que fa títeres per justificar l'amiguisme i un clientelisme in crescendo en tocant a musica popular, Ens ha pres el pèl: s'havia de fer per concurs públic de projectes. Mestrestant hi havia la possibilitat de fer rotar els grups solvents. Però nyifles, en Font aplica el criteri de la discriminació speudopositiva d'espardenyeta, de demagògia baraterà: els que no havien conseguit les coses pel procés just i lícit del concurs public o tenen ara per adjucació de mèrits a dit. Vergonyós.
Una salutació cordial 
El govern de Cort ha canviat, i per tant les coses canvien, si no fos així, no hagués fes falta canviar el govern.

Tens raó en algunes coses que comentes, però de totes maneres puntualitzaré. Hi ha dos temes ben diferenciats:

Per un costat està el que era l’Escola de Música, que des de Participació Ciutadana s’ha decidit modificar el seu funcionament, amb la intenció de potenciar-la i millorar-la.

En relació a això, actualment s’està treballant en el model que es durà a terme a partir de l’any vinent, que es té la idea de que l’ensenyament d’aquests instruments tradicionals es faci a través de tallers concrets i diferenciats, però que com dic, la proposta encara s’està dissenyant.

Per un altre costat està el tema de les sortides en representació de l’Ajuntament que, per fomentar la participació, pluralitat i la igualtat d’oportunitats per a totes les associacions, es farà a partir de l’any que ve, a través d’una borsa d’associacions on s’establirà un torn perquè totes hi puguin participar.

Des de que varem entrar a l’Ajuntament i el que queda d’any 2007 hem intentat diversificar les sortides d’aquest any a fi de que les diferents associacions poguessin participar en la representació de l’Ajuntament de Palma a les diferents sortides. L’associació que fins ara gestionava l’Escola és la que, amb amplíssima diferència més sortides ha fet durant aquest any 2007.  Per tant, pens que precisament des de que ha entrat el nou govern no es pot xerrar ni molt menys, de discriminació.

Comentaris

 1. Transparència i cinisme

  Emylse, gràcies per les explicacions que has donat i pel to que has usat. Valoram, també, el coratge que tens quan reconeixes que tenim raó en algunes coses. Però discrepam amb la tossuderia de voler convertir la feina coordinada, funcional i eficaç d'una Escola, ja consolidada, en un batiburri atomitzat de tallers concrets i diferenciats. Vos inventau una fórmula que no funciona enlloc per escoles de musica- cap ciutat, cap poble d'Espanya o de fora aplica aquest model. Sí tendria sentit manternir una Escola que es pugués descentralitzar físicament en la docència a diferents barriades. Sempre però amb una direcció i un claustre, ben organitzats i coordinats gestionats per un col.lectiu, entitat o associació d'experiència contrastada. La resta és voler mantenir a tothom content a costa de la qualitat del servei.

  Per una altra banda, si heu decidit millorar-la i potenciar-la, ningú no entén perquè l'heu aturada deixant sense servei una trentena de ciutadans. El manteniment per enguany, mentres feis càbalas de com repartir el que no es pot trossejar, es podia fer fomentant la participació, pluralitat i la igualtat d'oportunitats per a totes les associacions amb un concurs public de projectes(net, tècnic i igualitari.
  Per què a partir de l'any que ve i no ja enguany el foment de la participació, pluralitat i la igualtat d'oportunitats per a totes les associacions a través d'una borsa d'associacions on s'establirà un torn perquè totes hi puguin participar?

  Afirmes que des de que vàreu entrar a l'Ajuntament i el que queda d'any 2007 heu intentat diversificar les sortides d'aquest any a fi de que les diferents associacions poguessin participar en la representació de l'Ajuntament de Palma a les diferents sortides. La veritat es que tocant a xeremies s'ho han menjat tot sempre el mateixos per la cara i ha dit.
  Finalment, dius que L'associació que fins ara gestionava l'Escola és la que, amb amplíssima diferència més sortides ha fet durant aquest any 2007. Per tant, pensau que precisament des de que ha entrat el nou govern no es pot xerrar ni molt menys, de discriminació. Aquesta afirmació és certa, però no dius que aquestes sortides ja estaven incloses dins el projecte que aquesta associació guanyar lícitament per concurs públic amb l'anterior equip municipal (projecte que va puntuar i selecionar com a millor la comissió tècnica integrada per funcionaris). En canvi, els que contractau ara no concursen amb ningú sinó que van a dit ( quins mèrits ocults tenen aleshores?. Els mateixos que sembla, també a dit, podran col.locar-se a als quatre tallers que esbombaran l'Escola per donar recompenses als que no són capaços d'enllestir un projecte mínimament acceptable per fer aquesta feina?
  En conclusió: per concurs de projectes no, perquè el guanyen els millors segons el plec tècnics; a dit, no perquè a la llarga fa lleig i es veu l'amiguisme i el clientelisme. Solució: menjadora per a tothom, el vell mite de la repartitora a costa de la seriositat i el servei als ciutadans ( un plec de condicions tècniques a la baixa perque hi arribin els barrams dels més incompetents. Si no ho consegueixen a les bones els ho posau fàcil d'aquella manera i tots contents. Emylse, això no és serios. A cada persona, entitat, associació... se li han de reconèixer els mèrits i la
  es capacitats per dur endavants activitats que es paguen amb diners públics. Les borses i borsins no són repartidores; són un llistat rigurós d'ordre d'oportunitats segons la puntuació obtinguda d'acord a uns barems adequats, precisos i tècnics.

  Una salutació cordial.

  Desde el crematorio con amor | 27/11/2007, 17:29
 2. a Desde el crematorio con amor

  Primer de tot, gràcies per baixar el to d'aquest comentari en relació als anteriors, així és molt més fàcil debatre, discrepar i fins i tot, poder tal vegada arribar a conclusions comuns.
  Pens que avances esdeveniments:

  Estàs condemnant un sistema que encara no està aplicat ni concretat. Per tant, quan es tengui definit ja el podrem criticar, fins llavors, tot són elucubracions.

  Sobre les sortides en representació de l'Ajuntament: comentes que “les borses i borsins no són repartidores; són un llistat rigurós d'ordre d'oportunitats segons la puntuació obtinguda d'acord a uns barems adequats, precisos i tècnics”. Totalment d'acord, i com t'he comentat aquesta és la nostra pretensió a partir de l'any que ve. Aquest any encara no tenim la borsa i ens hem dedicat a gestionar de la manera que ens ha semblat més adient el que ens hem trobat.

  Coses en les que des del meu punt de vista podríem haver fet millor, d'una altra manera o a on simplement podem haver fallat:
  - Aturar l'escola mentre dissenyam el nou sistema. En principi teníem pensat aplicar-ho abans de final d'any però, probablement per excés de prudència i per no iniciar un curs que no acabaria tal i com ha començat varem decidir començar l'any vinent.
  - Vist els teus interrogants, no haver explicat amb prou claredat les nostres pretensions i poder haver induït a que algunes persones puguin pensar en favoritismes o discriminacions, enlloc d'aconseguir més transparència i participació, que és el que es pretenia.

  Ens podem equivocar, i probablement durant la legislatura o farem alguna que altre vegada, no som perfectes. En qualsevol cas, m'agradaria que et quedàs clar que ni “l'amiguisme” ni el “clientelisme” han regit mai les nostres decisions i no ho faran.

  emylse | 27/11/2007, 19:17
 3. Tamborers de la Sala

  Bones! Jo volia demanar, mem què passa amb certs Tamborers de la Sala que van ser represaliats per l'equip Cirer i que durant campanya electoral se'ls van prometre moltes coses (almenys es van emprar els seus noms per fer campanya, vaja), i que a hores d'ara no se'n sap res, que se'ls hagi readmès. No m'ho invent, no, que certes persones es posicionaren públicament al seu costat i en demanaren reiteradament la readmissió, al·legant que se'ls havia tret fora per motius ideològics????

  wendi | 27/11/2007, 23:34
 4. Sobre l'Escola de Xeremiers, Flaviol i Tamborí

  Emylse, gràcies pel temps, el to i les explicacions. valor molt la teva sinceritat i la teva honestedat polítiques i intel.lectuals. La claredat de criteris i conceptes de la teva argumentació és tranquil.litzadora. Només hem d'esperar que es concretin amb fets. Per cert, teniu propostes ben interessants de participació que esper que estudieu ben seriosament. És l'hora de començar a fer "Coses en les que des del meu punt de vista podríem haver fet millor, d'una altra manera o a on simplement podem haver fallat"
  Ja saps que no som un fonamentalista de la música tradicional i que rebuig la doctrina d'aquells que volen identificar-la exclusivament amb la ideologia nacionalista. Abomin dels xeremiers fonamentalistes que denigren els que no pensen com ells. Faig música perque m'agrada i prou i la tradició només té sentit si ens aporta noves energies per viure dignament.

  No m'he identificat i no som ningú important ni imprescindible, però crec que pel que he dit saps qui som. M'estim més, però, mantenir-me en l'anonimat.

  Desde el purgatorio con amor | 28/11/2007, 17:20
 5. els altres quedaren fora .Si més no, curiós.

  http://potti.balearweb.net/archives/200612/page/3

  JLinn | 11/12/2008, 09:54
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS