Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

Sobre manuals bàsics per a les eleccions generals i instruccions pràctiques

emylse | 27 Novembre, 2007 21:14

Llegint els blogs d'uns amics no puc evitar tornar al tema de les eleccions generals.

Sobre manuals bàsics, em limit a recomanar aquest. Crec que reflecteix bastant bé la posició d'EU-EV, manifestada ja públicament.

Sobre les instruccions pràctiques per a les generals, s'estan donant moltes aquests dies, diverses i en ocasions contradictòries. Està clar, però, que quan més es tardi a prendre decisions, més dificultós serà consolidar i enfortir els projectes polítics per a les generals, i aconseguir rompre, o al menys tenir l'oportunitat de debilitar un mica, el bipartidisme de PP i PSOE.

Pens que hi ha dues passes que no ens podem botar ni perdre de vista:

 • La decisió, sigui la que sigui, ha de ser ja. No ho podem decidir a quatre dies de les eleccions sinó, sigui el que sigui el que es decideixi, fracassarà amb molta probabilitat.

 • No val despistar. El debat és clar i es pot intentar amagar, es pot intentar dissimular i es pot intentar difuminar, però aquí no es tracta de més o menys nacionalista o sobiranista. El debat és si volem una coalició de centre-dreta o si volem una coalició que sumi el nacionalisme progressista, l'esquerra transformadora i l'ecologisme polític.

 

A l'acord de constitució del Bloc per Mallorca, al que finalment també es va sumar Esquerra, la idea quedava molt clara i crec sincerament que malgrat les dificultats podrem arribar a aconseguir el que ens proposavem, perquè en part, ja ho hem fet:

El PSM-Entesa Nacionalista i Alternativa EU-EV comparteixen una mateixa visió de la necessitat d’oferir a la societat de Mallorca una proposta política amb voluntat de sumar allò que aporten el nacionalisme progressista, l’esquerra transformadora i l’ecologisme polític.

Totes dues forces polítiques coincideixen en la necessitat de respondre a la demanda ciutadana d’acabar amb la majoria parlamentària de la dreta i de trencar la tendència al bipartidisme. Els governs de la dreta suposen, per a Mallorca i per al conjunt de les Illes Balears, una greu amenaça per a la protecció del territori, per a la cohesió i la justícia socials, i per a la preservació de la nostra llengua i la nostra cultura.

El PSM-Entesa Nacionalista i Alternativa EU-EV saben que és més allò que les uneix que allò que les distancia. El nacionalisme progressista, l’esquerra transformadora i l’ecologisme polític poden confluir en una proposta programàtica unificada. L’espai resultant d’aquesta confluència té la vocació d’esdevenir el referent polític per a les persones que volen un avanç en l’autogovern, en la defensa de la llengua, en la protecció del medi ambient i en la igualtat i la justícia socials.

Comentaris

 1. Enquesta i blog

  Hola Emylse,

  per si us serveix de guia, aquí teniu una enquesta mig casolana feta a nivell estatal, però desglossada per autonomies,

  http://www.24siete.es/index.php?option=com_content&task=view&id=1303&Itemid=132

  Segons això, el Bloc tindria un 9% aproximadament.

  Per cert, renova l'adreça de Poliblocs, que encara és l'antiga!

  Salutacions

  Manel | 04/12/2007, 03:16
 2. A Manel

  Gràcies ;)

  emylse | 04/12/2007, 11:01
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS