Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

El Guàrdia Civil assassí i els Guàrdia Civils assassinats per ETA

emylse | 16 Desembre, 2007 21:56

L'Estat, les institucions públiques, tracten de manera diferent a les víctimes del terror.

Si fa unes setmanes fèiem minuts i minuts de silenci per els dos Guàrdia civils assassinats a mans d'ETA, no feim el mateix ni quan assassinen a una dona com a conseqüència de la violència de gènere, masclista, ni quan, per exemple, assassinen a un jove a Madrid per les seves idees polítiques. Hi hauria molts d'exemples, però hem centraré en el de la violència de gènere.

La darrera víctima de la violència masclista ha estat avui al matí, a mans del seu ex-company, un Guàrdia Civil de 34 anys. Per aquesta dona es faran minuts de silenci probablement a Cambados, però dubt que les institucions de les Illes es facin reso d'aquest fet i facin, com amb els dos Guàrdia Civils, minuts de silenci a la Plaça de Cort, al Consolat de la Mar, etc. Imagin que aquesta no ens toca a nosaltres, aquí només feim minuts de silenci quan la dona assessinada és de les Illes.

Oficialment, aquesta és l'assassinada a mans de la seva parella o ex-parella número 71, encara que la xifra podria augmentar perquè es troben en investigació quatre possibles víctimes més. Per edats, el major nombre de víctimes tenia menys de 30 anys.

Al contrari de que es pugui pensar, està clar que la violència masclista, el patriarcat, no és una cosa del segle passat, no és una qüestió generacional, el patriarcat segueix amb bona salut, es continua perpetuant a la nostra societat i sembla que les institucions no fan tot el que s'hauria de fer.
 

Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS