Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

Un altre treballador mor en accident laboral

emylse | 22 Desembre, 2007 14:44

 
Aquesta vegada ha estat un jove de 22 anys la víctima mortal d'un accident laboral. Mentre realitzava una tasca freqüent al seu lloc de feina, netejant un dipòsit de ciment a una empresa del Polígon de Can Valero.

Això és una altra cara de la precarietat a la feina que pateixen els treballadors i treballadores, i especialment la gent jove.

Quan passa una desgràcia així el primer que ve al cap és el fet de que s'hagués pogut evitar, que si es prenguessin les mesures de seguretat adequades...

Diàriament mor una mitjana de 4,5 treballadors o treballadores al seu lloc de feina. I centenars de milers de persones pateixen anualment greus accidents i lesions a la feina.

L'Estatut dels Treballadors, la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i la Llei, obliga als empresaris a tutelar la salut i la vida dels treballadors i treballadores. Aquestes garanties massa vegades no es compleixen. Si la responsabilitat en l'organització i per tant, en la seguretat del treball correspon a l'empresari i és al lloc de feina on es produeixen les morts, per tant, les primeres persones responsables estan bastant clares: empresaris i empresàries.

I les institucions tenen aquí un paper clau: fer complir la llei primer de tot, i conscienciar als treballadors i treballadores de la importància d'exigir els seus drets.
 

Comentaris

 1. Accident laboral?

  Que no han canviat lo de accident per delicte?, ha!, que sols es als accidents de tràfic.
  La mort causada per falta de mesures de seguretat a la feina, encara no.

  Fa mal opinar sols amb les dades que un pot treure del que publiquen els diaris. Però jo pens que si hagués estat lligat a una corde de seguretat, igual sols hauria estat un ensurt.

  Esper que hi hagi una investigació de a dalt a baix, i si hi ha responsabilitats, es faci justícia.

  Pep Torro | 22/12/2007, 16:35
 2. Re: Un altre treballador mor en accident laboral

  És veritat que amb la informació dels diaris es fa complicat opinar. Però crec que igual que tu, la majoria ens demanam com és que no estava lligat amb alguna corda, arnés... probablement així s'haguès pogut salvar.

  emylse | 23/12/2007, 13:58
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS