Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

Joan Lladó: "per ser la casa comuna del nacionalisme no es pot pactar la política de destrucció de Mallorca"

emylse | 23 Desembre, 2007 14:36

Davant les darreres notícies sobre la suposada coalició nacionalista per a les Generals, jo no puc deixar de recordar-me de l'inici de campanya, i de l'enginyós joc de paraules de Lladó - casa comuna, lloc comú, cants de sirena...- inoblidable ;)

 

Joan Lladó: "per ser la casa comuna del nacionalisme no es pot pactar la política de destrucció de Mallorca"


 

Comentaris

 1. El Pacte PP-PSOE

  La sintonia Antich-Estaràs
  En un recent article se comentava la bona relació que, sorprenentment, existia entre la líder del PP balear i cap de l'oposició, Rosa Estaràs, i el president del Govern, Francesc Antich. En les setmanes transcorregudes des d'aleshores s'ha pogut comprovar que en efecte així és. Dijous passat se reunien per segona vegada i pareix que arribaren a un acord en relació a la llei de mesures urgents territorials, pel que fa a la protecció de diversos indrets. Fins i tot s'especula que el PP, en el moment de votar aquest llei al ple del Parlament, el mes de febrer, podria abstenir-se o, inclús, votar-hi a favor. Tant en un cas com en l'altre seria històric, perquè els conservadors sempre s'han oposat a mesures, normes i lleis d'aquestes característiques impulsades o reivindicades per l'esquerra.
  Més enllà del que passi amb la llei esmentada finalment, el més important, molt, és la sintonia en la relació entre la cap opositora i el president. Mai no havia passat res semblant, a la nostra història autonòmica. Dimecres passat, al saló les Passes Perdudes del Parlament, Antich i Estaràs se saludaren cordialment en presència de dos periodistes, un dels quals els interrogà sobre aquesta mena de «lluna de mel» que viuen. Ambdós explicaren el mateix, que troben que és fonamental per als ciutadans que els dos partits majoritaris parlin, pactin algunes qüestions que afecten els mínims que comparteixen perquè, cadascú des de la posició ideològica i política que té, això és bo pels ciutadans i també per a la classe política que així no dóna l'espectacle de tirar-se els trastos pel cap contínuament i per qualsevol cosa. És una bona notícia, és ver, pels ciutadans, que els dos grans partits nacionals, immensament majoritaris a la regió, siguin capaços de si més no tenir aquesta fluïdesa de relació que estan demostrant ambdós líders actualment. Hi ha gent que pensa que tot és una posta en escena, una tàctica purament electoral i que una vegada passades les urnes tot tornarà a estar on estava: guerra oberta amb tot i per tot. Per ventura. Ho sabrem quan passin les eleccions.
  Tanmateix hi ha quelcom que pareixen compartir Estaràs i Antich que transcendeix la mera tàctica. Quelcom que respondria a l'interès estratègic dels dos partits. Res millor, per exemplificar-ho, que tornar a la llei abans referida. Si sortís aprovada per unanimitat o si el PP s'abstengués, el rèdit polític seria, sobretot, pels dos grans, a pesar de ser una iniciativa legislativa del Bloc. Perquè el fet que Antich i Estaràs hagin negociat ha elevat l'element fonamental d'interès, el qual ha passat de ser el d'una llei proteccionista protagonitzada pel Bloc a una mostra de liderat presidencial i opositora. Basta veure les notícies dels mitjans d'aquests dies. El nucli d'atenció és el que pacten o parlen PSOE i PP. És obvi que en el moment en què s'aprovi Antich en serà un protagonista, i si el PP s'abstengués o, més encara, hi votàs a favor, també seria Estaràs la protagonista. El PSOE, així, difuminaria el protagonisme del Bloc i en trauria rèdit d'imatge per al seu líder. I el PP trencaria radicalment amb una de les poques, poquíssimes, diferències que té amb UM: la protecció territorial, la qual cosa li permetria teixir una estratègia de futur que ben bé podria acotar seriosament el camp d'acció dels nacionalistes de centre. I encara que en relació a aquesta llei al final s'esvaís el potencial consens, la sintonia Antich-Estaràs que s'està veient seguiria mantenint una capacitat pel futur força interessant, si és que se consolida més enllà de les eleccions generals. En el fons, el que pareixen haver entès el dos líders és que han d'arribar a enteses perquè representen quasi el 80% del vot i perquè és l'única manera que quan hi ha canvis de govern no tot el fet anteriorment s'ha de capgirar. I si així ho confirmassin en el futur, seria molt bo pels ciutadans i implicaria un canvi polític radical respecte al passat.

  Miquel Payeras
  Diari de Balears (23-XII-07)

  Diari de Balears (23-XII-07) | 23/12/2007, 15:57
 2. ERC

  Millor així,no? S'ha acabat de "estorbos" que no fan res dins el bloc

  Salut i república

  Josep | 23/12/2007, 16:03
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS