Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

Pensàveu que ho havíeu vist tot?

emylse | 26 Març, 2008 12:51

Si no ens bastava cobrar un 35% menys per fer la mateixa feina que els homes, ara resulta que si decideixes dur calçons enlloc de falda cobraràs 30 euros menys al mes! O al menys això és el que els hi ha passat a unes infermeres de la Clínica de San Rafael de Cadis.

Segur que als infermers no els obliguen a anar amb calçons curts i molt menys a dur falda.

Podreu veure la notícia aquí.

Amb el tema del vestuari i els uniformes tant a feines com a esports encara es produeixen pràctiques sexistes. Un altre exemple és l’obligació que tenen les dones al volei platja a anar amb biquini o banyador i top, i no poden dur calçons o camisetes com els homes. 

En fi, que a vegades debats com el del vel i lo que suposa de discriminació cap a la dona, tapen altres debats similars, com la de la dona occidental en l'obligatorietat de dur d'alguna indumentària. 

Comentaris

 1. Re: Pensàveu que ho havíeu vist tot?

  Malgrat tot, mentre el món estigui dominat per homes, les regles seran masclistes i al servei d'una concepció de la dona com a un objecte. Com hom pot comprovar la major part dels centres de decisió importants es troben copades per homes:

  "Las mujeres ocupan menos del 10% de los puestos directivos de las grandes empresas del mundo.

  Según un estudio privado, la mayor presencia femenina en comités ejecutivos y consejos de administración se da en Norteamérica, donde llega al 15,8 %. En Europa cae al 7,6 % y en Asia llega apenas al 2,1 %. El informe no analiza la situación en Latinoamérica.
  El Mundo

  A pesar de los avances que pueden haber registrado en las últimas décadas en el ámbito empresario, las mujeres siguen relegadas de los puestos más importantes de las grandes compañías mundiales, en los que la presencia femenina llega apenas al 8,5 %.

  Así lo señala un informe de la consultora francesa Ricol, Lasteyrie & Asocies hecho en base al análisis de 300 empresas: las 100 de mayor capitalización bursátil de Norteamérica, la Unión Europea y Asia.

  El reporte muestra una fuerte disparidad en la presencia femenina según el origen de las compañías: mientras en las de Estados Unidos y Canadá alcanza el 15,8 % y hay por lo menos una mujer en los comités ejecutivos y consejos de administración de cada una de las 100 empresas analizadas, en Europa el índice cae al 7,6 % y en Asia llega a apenas el 2,1 %.

  También señala divergencias notorias dentro de la UE, donde la presencia de mujeres en puestos directivos es relativamente elevada en los países nórdicos (el 27% en Suecia y el 17,6% en Finlandia) y baja en España (3,1%), Italia (2,6%) y Bélgica (1,8%).

  En Europa, además, es notablemente mayor la presencia femenina en altos cargos de control que en la de toma de decisiones, mientras que en Estados Unidos y Asia los índice en las dos áreas no presentan grandes diferencias.

  Otro aspecto que destaca el informe es que mientras en Europa el 61% de las mujeres que ocupan altos cargos en las grandes empresas realizó un master, en Estados Unidos y Canadá el número cae al 25,6% y la mayoría cursó "bachelors" de dos o tres años. Esto, concluye la consultora, confirma la idea de que en Norteamérica funciona más la meritocracia y en Europa pesan los diplomas de las escuelas de negocios."

  Ja veieu, potser per això m'he exiliat a un asteroide on dona i home formen una sola essència.

  Komandant-pi | 26/03/2008, 19:32
 2. Hola

  Soc una noia de 13 anys catalana, jo i una compaña estem crean un treball sobe el masclisme i aquesta noticia m'ha impactat moltíssim, com potser que pasi axo avui en dia? Tots els teus posts ens estan servin molt d'ajuda, m'hi aniré passant de tant en tant!

  Fins un altre.

  Paula Guerrero | 18/11/2008, 19:18
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS