Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

IU: Refundación o muerte: Per a què?

emylse | 27 Març, 2008 21:37

Com tal vegada ja sapigueu aquest és el segon post sobre l'actual situació d'IU. El primer va començar com un per què refundación o muerte, i aquest segon, va encaminat a reflexionar sobre què volem, per fer quina cosa.

A l'anterior post hi ha hagut comentaris i opinions de tot tipus que també m'han fet repensar algunes coses, des de que era una dramàtica (això és un poc veritat, ja vos vaig advertir era conscient que el títol era tremendista), que no es tracta de ser anti-PP, que a pesar de una renovació o refundació difícilment hi haurà un espai polític significatiu per aquesta força, que es tracta d'educar en el difícil camí de la democràcia sana i equilibrada, que hem de veure en ICV i en EB el nostre referent, etc.

Crec que és difícil definir o explicar el per a què, sense que s'assembli excessivament al que és o al que pretén representar IU.

Resumidament, que sigui una força:

 • Que il·lusioni.

 • Que representi l'espai polític de l'esquerra alternativa, transformadora.

 • Amb vocació unitària, que sigui capaç d'aglutinar la veu de la societat organitzada.

 • Radicalment democràtica.

 • Sense por per arribar a acords, per pactar, però també sense por a enfrontar-se, a les institucions i al carrer.

 • Que sigui sobirana en el seu territori, però que sigui capaç de crear espais de encontre, coordinació i projecte polític comú a nivell estatal, a través de una relació federalista.

 • Diferent en la seva forma de fer política, allunyada de les maneres dels partits convencionals.

El darrer punt, crec que és el que ens diferenciaria més de l'actual IU que, malgrat la intencionalitat en apropar de veritat la política a la ciutadania, en ser un moviment polític i social, en fer política d'una altra manera, generalment no ho hem aconseguit.

El més difícil serà tenir una opinió més o menys aclarida sobre com podem aconseguir fer-ho, pensar en noves maneres de comunicar? En tornar a la política de cafè, del boca a boca? Política al carrer? Optimitzar la nostra tasca institucional per visibilitzar la utilitat? No ho sé... li haurem de donar un parell de voltes.
 

Comentaris

 1. ola

  companya, crec que t'equivoques en el teu text al dir fixem-nos en icv i després escriure els teus 7 punts (que comparteixo) ja que els teus 7 manaments a icv diria k no els cumpleixen lamentablement :(

  Marc | 28/03/2008, 13:37
 2. A Marc

  Marc, torna a llegir el post. Quan xerr d'ICV estic simplement citant un comentari que una persona va fer al post anterior, com tot el paràgraf. Jo no pens que ICV sigui l'exemple a seguir, malgrat hi ha elements a tenir molt en compte.
  Una abraçada ;)

  emylse | 29/03/2008, 15:42
 3. Sortir a la superfície

  Jo trauria el periscopi però no mostraria encara ni la forma ni el color del casc d'aquest submarí en el que ens hem instal·lat i que pretenem refundar. Els set punts que apuntes no són cap novetat i qualsevol altre partit d'esquerra a l'esquerra del PSOE els signaria a ulls clucs. El problema està en quina part de la societat s'implicaria en donar cos a aquest nou projecte, quin és el perfil del "target". La llista és -al meu mode d'entendre- incompleta, encara que és un bon punt de partida.

  Sort i a seguir treballant i pensant

  Komandant-pi | 29/03/2008, 22:47
 4. El que ha de ser

  Estic en part d'acord amb l'anterior post -ja ho saps- crec que és imprescindible definir a fons l'espai polític que volem a l'esquerra del PSOE i que esdevingui un "producte" clarament diferenciat i atractiu. Les bases que apuntes són un molt bon punt de partida però ara resta la feina més complicada: concretar els límits, abast i contingut d'aquest espai.

  José Manuel | 01/04/2008, 10:34
 5. A Marc i a Emylse

  Seria interesant que argumenteu els comentaris que heu fet sobre el fet que ICV ni compleix els punts esmentats en el post ni que sigui l'exemple a seguir. Respecte el primer, resultaria interesant saber com es justifica aquesta discrepància total. Respecte el segon, seria interessant saber quina és l'alternativa proposada.

  Òscar | 03/04/2008, 01:22
 6. A Òscar

  Pens que ICV no és un exemple a seguir en tot, és òbvi que fan coses molt ben fetes, com altres organitzacions, però pens que l'alternativa que crec que ens hauríem de plantejar, sobretot en la manera de fer política, en arribar a la gent d'una altra manera, crec que ICV tampoc ho ha aconseguit. A les darreres generals, tampoc han aconseguit salvar-se gaire.

  emylse | 03/04/2008, 08:14
 7. díficil..

  sincerament, crec que ho teniu díficil sortir d'aquesta crisi,eu-iu o/i icv no ha sabut evolucionar com a moviment ideològic per moltes i/o obvies raons, només un una mala "gestió" política del psoe faria que reviscolassiu electoralment...

  a.forn | 10/04/2008, 14:52
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS