Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

Dia de la Terra

emylse | 22 Abril, 2008 21:50

Dia Internacional de la Terra, diada destinada a la presa de consciència dels recursos naturals de la Terra i el seu maneig, a l'educació ambiental i a la participació com a ciutadans i ciutadanes ambientalment conscients i responsables. 

Avui dematí, Joves d'Esquerra Unida de les illes Balears han celebrat el Dia Internacional de la Terra denunciant els principals punts negres de contaminació i d'insostenibilitat de les nostres illes, i repartint una sèrie de mesures casolanes per contribuir a aturar el canvi climàtic.

La petjada ecològica -una eina per calcular l'impacte de les nostres accions sobre el medi- que el denominat progrés ha deixat a les nostres illes fa que, a dia d'avui, per mantenir aquest ritme de consum d'aigua i energia i de producció de brossa i emissions de CO2, haguem de menester 6 arxipèlags com les illes Balears.

Per evidenciar més aquesta empremta a la nostra comunitat, s'han mostrat una mapes de les Balears on es podien situar diferents elements que contribueixen a agreujar la insostenibilitat de les illes. La pedrera de Santa Bàrbara, a Alaior, el vaixell enfonsat Don Pedro i els residus que va vessar a la platja de Talamanca, la construcció a Ses Feixes a Eivissa, els diferents ports esportius, les construccions de complexes residencials depredadors de territori com Es Guix a Escorca, les massificades autopistes de Mallorca i la via cintura de Palma, la cimentera de Lloseta, els xalets pendents d'esbucar a Ses Covetes, la central elèctrica de Es Murterà a Alcúdia o la incineradora de Son Reus són alguns dels exemples més clars que han quedat reflexats als mapes exposats.

Les polítiques ecològiques no s'han de fer només des de les àrees de medi ambient de les institucions, perquè la sostenibilitat també té relació amb les polítiques energètiques, de transports i movilitat, d'urbanisme, d'indústria, de gestió de la brossa, d'agricultura ramaderia i pesca, etc. Per tant podem dir que existeix una necessitat de trasversalització de les polítiques ecologistes a totes les àrees de les institucions balears.”

La necessitat d'apropar-nos a la sostenibilitat de les nostres illes és pro d'un benefici comú, ja que revaloritzarem la nostra principal indústria, i també aconseguirem elevar la nostra qualitat de vida a la vegada que treballem globalment per aturar el canvi climàtic”.
 

Comentaris

  1. Gràcies

    Una bona iniciativa, esper que es pugui dilatar durant la resta de l'any i no només un dia.

    Gràcies per haver-la publicat

    AlejandroA | 23/04/2008, 00:10
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS