Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

Petroli i cotxes, o Massa Crítica

emylse | 09 Juny, 2008 21:36

El sector del transport és un tema clau en la reducció dels efectes del canvi climàtic. Amb una quarta part de les emissions totals de CO2, una xifra que no fa altra cosa que crèixer.

El transport privat és el mitja de transport més emprat al casc antic de les ciutats espanyoles. I Palma és duu "la palma" amb  més del 54%, convertint-se en la ciutat espanyola on es fa un major ús del cotxe o la moto al cas antic.

El problema és que el cotxe s'ha convertit en l'eix central de les polítiques de mobilitat a la generalitat de les ciutats. I la ciutat s'organtiza i es reorganitza en funció de l'automòbil. Aquesta situació, el cotxe com a mitjà de transport essencial, és mantinguda a través dels combustibles fòssils, insostenible en tots els sentits, i en algún moment aquesta situació haurà de ser substituïda.

En dies com els que córren, on la benzina puja, la crisi del petroli s'apropa, hi ha vaga de transportistes, dies on la psicosi de la crisi ens encalça i la gent fa coa a la benzinera temerosa de no poder fer els deu minuts en cotxe que separen la casa de la feina, és un bon moment per pensar en alternatives. 

Dijous passat era el dia internacional de medi ambient, Massa Crítica organitzava una bicicletada, coincidint a més amb la bicicletada que fan cada primer dijous de mes (a les 19.30h a la Plaça Espanya). Com de costum, no va ser una reivindicació excessivament nombrosa, però com sempre, exemplarment constant, compromesa i divertida.

Si t'agrada anar amb bici, si estàs fart o farta de la política de mobilitat, de que el cotxe sigui el centre de l'univers, vine cada primer dijous de mes a la Plaça d'Espanya a fer una passejada per Ciutat, reivindicar l'espai del transport alternatiu i sostenible, i passar una bona estona. 

Bicicletada Massa Crítica (Dia del medi ambient)
 

Comentaris

  1. Cert

    La disuassió és indispensable per aconseguir un major ús del transport públic i la bicicleta, especialment al casc antic. La promoció i la inversió és necessària, però si no prohibeies i regules el tràfic perquè tigui efecte, la comoditat del cote continuarà fent estralls.

    Al nucli urbà cal una peatonalització ja radical (incloses la Rambla, Born i Unió), limitant el tràfic a (mini)busos, bicicleta i altres transports (policia, ambulàncies, etc). Solen ser mesures impopulars que generen molta resistència (veïns i comerciants), sobretot per les obres que cal fer; però tothom acaba satisfet i acomodant-se a la situació.

    Palma té un casc antic privilegiat, gairebé museístic, impropi pel tràfic. Mai ho ha estat, per la seva estructura viària.

    Manel | 09/06/2008, 23:00
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS