Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

PER QUÈ VOTAR ESQUERRA UNIDA-VERDS (I): Perquè és hora d'acabar amb els paradisos fiscals

emylse | 25 Maig, 2009 20:11

 

Els paradisos fiscals són una de les causes més evidents que ens han duit a la crisi, són els que impedeixen que els governs puguin tenir doblers i recursos per fer les polítiques públiques que s'han de fer.

 
Europa no pot quedar impassible davant la criminalitat financera que ens ha duit a aquesta situació. De sobres són coneguts els paradisos fiscals dintre la Unió Europea (Andorra, Mònaco, Luxemburg...) i s'ha de lluitar contra aquests, però també contra els de fora de la UE. Cal combatre aquesta situació amb fermesa, perquè ja està bé de l'evasió de capital i de l'evasió fiscal.

Algunes de les mesures que proposam són:

 • L'abolició dels paradisos fiscals i impedir coordinadament amb la resta del món els moviments de capitals cap a paradisos fiscals extracomunitaris.
 • Eliminar el secret bancari dins la Unió Europea.

 • Impulsar progressivament l'harmonització fiscal als països membres de la Unió Europea sobre la base de tres figures fiscals que gravin la renda personal, els beneficis de les societats i els patrimonis.

 • Establir una taxa que gravi els fluxos de capital financer i especulatiu, que serveixi per combatre les conseqüències més perverses de la globalització, així com per incrementar l'ajuda als països empobrits.

 • Augmentar la convergència en l'IVA i els impostos especials.

 • La implantació d'impostos globals ecològics, sobre les emissions de CO2 i el transport internacional, per contribuir així a frenar el canvi climàtic i promoure la sostenibilitat ambiental i la defensa de la biodiversitat.

 • Acabar amb la independència del Banc Central Europeu, amb la seva manca de transparència, i posar-ho al servei dels interessos públics, de la solidaritat i el seu desenvolupament sostenible.


Comentaris

 1. I res d'ecologia

  Per què no feis res per evitar que construeixin 40 km de camins nous en sòl rústic al Llevant de Mallorca.
  alternativaaltren.balearweb.net/post/71221

  bernat | 26/05/2009, 06:23
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS