Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

PER QUÈ VOTAR ESQUERRA UNIDA-VERDS (II): Perquè volem una Europa també de les dones

emylse | 28 Maig, 2009 16:20

Avui matí, Esquerra Unida-Verds hem presentat "L'europa que volem les dones". I ho hem fet en el marc del II Concurs de tasques domèstiques.

Perquè les conseqüències de les polítiques neoliberals de la UE han tingut un fort impacte sobre les dones a Europa, ara és el moment de triar quina Europa volem: l'Europa que ataca els drets conquerits pels moviments feministes i del conservadurisme més ranci, que a España es manifesta amb declaracions com les del cardenal Cañizares considerant pitjor l'avortament que els abusos a menors a les escoles catòliques irlandeses, o l'Europa de la igualtat entre homes i dones.

Des d'EU-V exigim compromisos ineludibles amb la igualtat entre dones i homes com a principi fonamental de la construcció europea. Els països que formin part de la UE, o els que vulguin integrar-se, s'han de sotmetre al compliment d'uns principis polítics bàsics en matèria d'igualtat.

Algunes de les nostres propostes són:

 • Dret d'asil i protecció per a les dones que són o poden ser víctimes de violència sexual o pràctiques culturals violentes.
 • Posar fi a la bretxa salarial, cal que es dugui a terme la revisió i l'actualització de la Directiva del Consell Europeu 75/117/CEE relativa a l'aplicació del principi d'igualtat de retribució entre els treballadors i les treballadores.
 • Homogeneïtzar la normativa europea sobre la interrupció voluntària de l'embaràs, basada en la lliure elecció de les dones i garantint els seus drets sexuals i reproductius.
 • Intruduir nova legislació sobre l'acció positiva a favor de les dones tant en les empreses privades com en el sector públic, a fi de que les dones obtinguin el 50%, inclosos llocs de treball de gestió, de direcció i d'altra qualificació. 
 • Reforma dels sistemes impositius i subsidiaris a fi de facilitar la reincorporació de les dones a la població activa i que hi romanguin. S'hauria de donar prioritat a l'abolició dels sistemes fiscals discriminatoris que desincentiven la incorporació i permanència de les dones en el mercat de treball.
 • Promoure l'ocupació de qualitat per a les dones i que s'impulsin accions positives perquè les dones s'integrin en els nous sectors econòmics com el de les energies renovables i en aquells que creen més valor afegit com les inversions en R+D+I.

NOTA: Vos deix el vídeo del I Concurs de Tasques Domèstiques organitzat per Joves d'EU.

Comentaris

 1. Re: PER QUÈ VOTAR ESQUERRA UNIDA-VERDS (II): Perquè volem una Europa també de les dones

  Como mujer creo que este tipo de propaganda, nos deja muy mal, chicas.
  Las que llevamos años trabajando para conseguir que se nos oiga, nunca se nos ocurriría hacer estas payasadas.
  El trabajo de las mujeres es mucho mas serio.
  Cuidado.
  Bravo por Xavi, lo importante no es el tiempo es saberlo hacer.

  mujer | 04/06/2009, 21:22
 2. A mujer

  A lo mejor porque no se os ocurría este tipo de payasadas estamos todavía como estamos y las mujeres seguimos dedicando muchísimo más tiempo que los hombres a las tareas domésticas.
  Por cierto, lo que hace flaco favor a la causa feminista es hablar de "el trabajo de las mujeres" cuando se habla de tareas domésticas.
  Esto será una payasada, pero con mujeres como tu, creo que avanzamos poquito poquito.
  Saludos!

  Emylse | 07/06/2009, 14:48
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS