Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

SOBRE ELS CARRILS-BICI

emylse | 31 Agost, 2009 07:56

Jo mai he estat “fan” dels carrils-bici. Pens que efectivament incentiva l’ús de la bicicleta, però que no basta per fer més segur l’ús de la bicicleta.

S’ha d’apostar de manera decidida per la integració de la bicicleta com un mitjà de transport més. Això implica implementar mesures paral·leles i complementàries a la construcció dels carrils bici que facin els desplaçaments en bicicleta més segurs també quan no es circula pel carril-bici (que és la immensa majoria de les vegades). Circular fora del carril bici continua essent un absolut gest de valentia, i el moment de transició quan es surt del carril bici per incorporar-se a la via és gairebé un suïcidi.

Algunes mesures com reduir la velocitat dels cotxes a certs carrers, fer una campanya de comportament tant dels conductors/es d’automòbils com dels usuaris de la bicicleta, facilitar el transport combinat (metro/tren – bicicleta), i en general pacificar el trànsit són mesures imprescindibles perquè els carrils bici no es converteixin en una anècdota mediàtica, o el que és pitjor, en una perillosa presa de pèl pels ciclistes.

A més d’això, fa uns mesos ja vaig suggerir altres mesures que no van directament adreçades a la circulació de bicicletes, però que també es fan d’allò més necessàries si volem que les bicicletes siguin un mitjà de transport a la nostra ciutat:

  • Aparcaments subterranis per a bicicletes: Els aparcaments de l'Ajuntament (SMAP), podrien tenir una reserva de llocs d'aparcament per a bicicletes. Això no suposaria gaire cost ni pèrdua per a l'Ajuntament, ja que amb dues places d'aparcament per a cotxes en tindríem moltíssimes per a bicicletes. I amb això, a més d'augmentar els aparcaments per a bicicletes a Ciutat, augmentaria en molt la seguretat.
  • Registre de bicis, voluntari i gratuït: Ciutats com Barcelona, Vitòria o Sevilla ja en tenen. Un registre de bicicletes permet que aquella persona que vulgui pugui enregistrar la seva bicicleta a l'Ajuntament apuntant el nombre de bastidor o un altre que es pugui aportar per part de l'Ajuntament. La bicicleta s'inclouria en un sistema informàtic que, en cas de pèrdua o robatori facilitaria la seva localització i per tant devolució.
  • Un tercer element clau i vertebrador d'iniciatives com les dues anterior seria la creació d'un Pla Director de Mobilitat Ciclista, o un Pla Director de Mobilitat Sostenible on es contemplés les mesures per a l'ús de la bicicleta a la ciutat.

Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS