Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

"Barceló ha afirmat que Nadal haurà de dimitir si, arran de la seva declaració, el jutge o la fiscalia adverteixen indicis de delictes"

emylse | 11 Octubre, 2009 17:20

Això deia en Biel Barceló, i el Bloc per Mallorca a març d'aquest mateix any.

EUIB va aprovar el novembre de 2008 una resolució sobre el tema de la corrupció a les Illes Balears de la que ja he parlat en diverses ocasions a aquest bloc, i amb la que EU es basa a l'hora de demanar dimissions, així ho hem fet en moltes ocasions.

Aquesta resolució va ser duita als òrgans de coordinació del Bloc per Mallorca, on va tenir una bona acollida. Tant que, a principis d'aquest mateix any, el Bloc per Mallorca posava en pràctica les nostres tesis i deia que Nadal hauria de dimitir si un jutge o la fiscalia advertia indicis de delicte.

Aquí trobareu el butlletí del Bloc on s'explica aquesta posició, i com aperitiu, transcric una part a continuació (http://www.blocpermallorca.cat/noticia2.php?Codnot=956&Cod_mail=81): 

El BLOC considera que la justícia ha d’arribar fins al final i ha d’esclarir totes les responsabilitats penals que es derivin d’aquests casos de presumpta corrupció. Paral.lelament, els implicats hauran d’assumir les responsabilitats polítiques corresponents: si les instàncies judicials (jutges i/o fiscals) hi adverteixen indicis de delicte, i s’hi formulen acusacions formals, el BLOC considerarà que els implicats hauran de dimitir o, en cas contrari, hauran de ser cessats. El Pacte de Govern ha d’enviar un missatge de contundència davant l’allau de casos de corrupció que afecten diferents polítics de Balears..

I ara....? Què li passa als partits que integren el Bloc per Mallorca? Per què ara canvien el criteri? Es pot parlar de "responsabilitat", però la primera responsabilitat és no tenir ni "socis" ni "amics" quan es parla de corrupció.

Miquel Àngel Llauger va escriure a març d'aquest mateix any un article al Diari de Balears en que que, a més de demanar la dimissió de Nadal, xerrava de Son Baco i de l'ètica política. D'això darrer he volgut rescatar aquest paràgraf amb el que acabava l'article:

Principis i conseqüències. La política es regeix més per l’ètica de la responsabilitat que per l’ètica de les conviccions: ja s’ha recorregut molt a Weber per explicar-ho, i ha quedat clar que l’ètica de les conseqüències és consubstancial a aquesta activitat. Si la vida és, sempre, tracte i pacte amb la imperfecció de la matèria humana, què no serà la política... Tot, però, fins a un punt. Cadascú posa la seva ratlla, però hem d’anar vius a anar fent i no pensar que hi havia una ratlla que havíem de posar a alguna banda.

Cal demanar-mos ara, si la ratlla que havia posat el Bloc per Mallorca ha desaparegut o per què una part del Bloc per Mallorca ha decidit moure-la de lloc.

Em sent orgullosa de que el meu partit continuï tenint la ratlla on va decidir posar-la col·lectivament i per escrit a través d'una resolució contra la corrupció el novembre del 2008, i que, afortunadament, tenim sempre present, continua essent allà, i per ara, no pensam canviar-la de lloc.

Comentaris

 1. Medidas cautelares?

  Apelar a las medidas cautelares es una pirueta mezquina para justificar una posición más laxa que la que hasta hace nada mantenía el Bloc frente a los casos de corrupción. La razón real, la implícita, es que la coherencia puede llevar al Bloc en esta ocasión a abandonar las instituciones. Pues si es así, adelante. Si no es así, los Consellers del Bloc formaran parte de un Govern imputado. No hay que olvidar que el Govern es un órgano colegiado. Si el Bloc asume definitivamente la tesis de las medidas cautelares - por cierto un invento de Miquel Nadal - el mensaje y el guiño que envía a UM es de una mayor permisividad política con los comportamientos irregulares. Es en definitiva otra forma de complicidad. Por arte de birli birloque el listón de la honestidad política y la coherencia baja un metro. ¿Por qué?¿Con que autoridad moral podrá el Bloc exigir dimisiones en los casos de corrupción del PP? Es insostenible. La ciudadanía está harta, desencantada con los casos de corrupción. Hace falta firmeza y valentía. El Bloc no puede mover la línea roja de la ética política para mantener su presencia en las instituciones.

  Ciudadano | 12/10/2009, 20:20
 2. coherència fins al final

  Es curiós com la hemeroteca deixa en evidència la falta de coherència ideològica d' algunes persones...
  Dona la impresió que molts culs asseguts tenen peresa de moure'l del seu lloc, encara que per a quedar-se inmòvils s' hagin d' empassar els mateixos principis que fins fa poc pregonaven a tort i a dret.
  L' unic que esper a hores d' ara, es que la formació política que em representa (EU) mantengui la seva integritat ideològica fins les darreres conseqüencies. I si aquestes conseqüencies són el sortir del pacte de govern, com a mínim ningú no ens podrà acusar de no actuar amb honestedat. A aquestes altures, quasi pareix la única opció decent: això ja més que un govern s' assembla a un mercat on tot (i tothom)es compra i es ven.

  luismi | 13/10/2009, 00:19
 3. Cadires van, cadires vénen!

  No som de cap partit, però l'espectacle per als pocs ciutadans que els interessa una mica és grotesc. Els d'UM pareixen sortits d'una cova de lladres de rondalla mallorquina, els del PSOE una colla d'ineptes que volen governar sols per governar -no s'hi veuen idees, ni projectes- i els del BLOC, que són els únics honests, que no poden donar passa per por a perdre els seients i els sous. La política té aquestes coses. I, potser, allò que agrairien més els ciutadans és un cop de sinceritat i d'honestedat.

  Pau | 13/10/2009, 23:32
 4. Que hijos de puta los del lobby informativo del PSOE en el Diario de Mallorca

  ¿donde están las declaraciones de la rueda de prensa de esta mañana?
  ¿cuales son los términos del nuevo acuerdo in -extremis PSIB UM BLOC?
  ¿Por qué han desactivado los comentarios después de más de trescientos ayer sobre la noticia?
  ¿Como es que han agachado las orejas los del Bloc y UM ha salido reforzada?
  De todo esto se deduce que las amenazas de Dieguez "el que busque problemas que abandone el gobierno" no iban dirigidas a los de UM que son los que han amenazado con romper el pacto, sino que estaban destinadas a los del bloc que intentaban mantener un poco de honradez y cohjerencia.
  En fin:
  Os están tomando el pelo Mallorquines.
  Ni un solo voto más a todos estos ladrones.
  PP=PSOE=UM

  PP=PSOE=UM | 15/10/2009, 14:25
 5. De verguenza

  Sinceramente emylse estoy totalmente contigo en todo lo que dices...
  Tal vez debamos asumir de una vez por todas que con los traidores de UM no se puede llegar a ninguna parte y mucho menos gobernar...
  Habría que romper el pacto? Aunque la verdad los que sientan el culo en la silla no creo que lo quieran hacer...
  Salud

  Antínoo | 17/10/2009, 13:57
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS