Administrar

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment" (Virginia Woolf)

LA COALICIÓ PSM-IV DEIXA ESPAI A L'ESQUERRA

emylse | 19 Febrer, 2011 13:21

La premsa d'ahir recollia les bases de l'acord entre Entesa i el PSM per reconstruir el nacionalisme mallorquí i anar plegats a les eleccions.

Així, PSM i Entesa aniran junts a les eleccions amb Iniciativaverds. Sembla que entre alguns sectors d'IV l'acord no ha caigut molt bé. Supòs que veure com el projecte s'escora clarament cap a la dreta no deu ser bo de pair per a alguns dels nostres excompanys.

No cal recordar amb detall per què Entesa romp amb el PSM, ni els flirtejos amb Unió Mallorquina. O que un dels seus dirigents més rellevants, Mateu Crespí, aconseguí fins i tot un lloc com a director gerent del Palau de Congressos gràcies a la seva vinculació amb UM.

El PSM a la fi va camí d'aconsseguir allò que es va proposar fa un anys i que no va assolir mitjançant el Bloc: refundar el nacionalisme progressista, refundar el PSM. Ara, a partir d'un moviment majestuós al millor estil “trilero” de s'Arenal, és l'amo del taulell, i Iniciativaverds l'ingenu estafat.... on està la bolleta?

Esper que els nostres amics d'Iniciativa sàpiguen dissimular bé la seva cara de pòquer per no sortir malament a la foto.

És poden fer acords post-electorals amb el centre o inclòs la dreta nacionalista, en base al programa i si la situació política i la ciutadania així ho reclama. Però consider una errada abocar projectes polítics sencers a les escombraries, renunciant de facto a l'esquerra alternativa que alguns volien representar.

Mentre, nosaltres, Esquerra Unida, continuarem essent una força política petita i humil, amb les nostres mancances i dificultats, però amb els principis de l'esquerra transformadora, alternativa i verda fermes, i amb la il·lusió del nostre electorat no defraudada.

I ja diuen allò de que d'un gran mal surt un gran bé. I aquesta coalició deixarà un espai electoral molt ample a la seva esquerra, que esper que sapiguem aprofitar bé.

Comentaris

 1. Això és una lectura.

  Una altra és: mentres uns sumen els altres no es els aguanta ni Déu, ningú vol anar amb ells.

  Però si teniu un cap de llista al Parlament que no l'han volgut ni al seu poble. No se li coneix professió anterior a la política i es passeja amb un BMW.

  manacorí | 19/02/2011, 13:43
 2. Ben dit!

  Menys mal que hi ha algú que xerra clar!!! Els burgesos del PSM de progressistes i d'esquerres no en tenen res!

  Roma | 19/02/2011, 15:18
 3. a Manacorí

  Manacorí: la teva lectura és bastant ximple, no et sembla?

  si era qüestió de definir un projecte polític, com és pot vendre el projecte centrista-dretà-nacionalista-progresista-d'esquerres i verd que representa la colació: Entesa-Psm-Iniciativa-verd? a mí em costa un poc de païr. però ja se sap que hi qui té moltes "tragaderas".

  per altra part, posats a ser grollers, a Iniciativa-EV hi ha gent molt valuosa, però també hi ha uns quants que no han fet feina en la seva vida ...

  Mafalda | 19/02/2011, 17:41
 4. la coalició

  enhorabona pel teu escrit, Emylse,
  potser, després de tota la confusío que han sabut crear els trànsfugues que s'han anat a Iniciativa(i ho son no perquè s'en hagin anat sinó perque s'han quedat amb un càrrec públic que era d'EU) es comença a clarificar un poc qui està a vertaderament a l'espai de l'esquerra.

  Cecilia | 19/02/2011, 17:47
 5. ..y mientras el PSM...

  "El candidato de los nacionalistas al Consell de Mallorca, Joan Font, ha animado a sus correligionarios a trabajar para aprovechar el 22 de mayo la "oportunidad histórica" de consolidar el papel decisivo del PSM como tercera fuerza de las islas." Diario de Mallorca, 17/02/2011 Más claro, agua...

  MJl | 19/02/2011, 18:11
 6. Re: LA COALICIÓ PSM-IV DEIXA ESPAI A L'ESQUERRA

  "Amb més del 85% dels vots els consells polítics d PSM i Entesa s'ha aprovat la incorporació d Entesa a la coalició PSM-IniciativaVerds"

  En aquest titular es veu el que pinta IniciativaVerds a la coalició aquesta, el seu consell polític no diu ni ase ni bèstia. No són més que un pegote de pintura verda a una coalició nacionalista, més d'un i una deu tenir ja les mans al cap.

  Benet XXI | 19/02/2011, 18:40
 7. Clar

  Deixa clar l'espai de marginalitat absoluta d EU i ERC.

  I català | 19/02/2011, 19:08
 8. Reclar

  Perquè Iniciativa no es presenta sola, o és que és necessari matar al Pare(EU) per intentar quedar-se amb tot.
  Perquè no pacteu directament amb el psoe, potser que us facin millor tracte

  Normal | 19/02/2011, 22:24
 9. Entesa Derechonalista

  @català: L'espai d'EU és i serà el mateix de sempre: l'esquerra. En aquest àmbit no em pareix que es pugui xarrar de marginalitat ... sobretot considerant el nou escenari dissenyat pels amics d'Entesa-Psm-IV ...

  SR | 20/02/2011, 10:46
 10. PUDOR

  És impressionant com es pot desvirtuar el debat amb arguments tant fastigosos i lectures tant perverses.

  Alguns comentaristes d'aquest blog fan una mica d'oi

  + nas que Carlos Delgado | 21/02/2011, 10:21
 11. A + nas que Carlos Delgado

  Sempre pots contraposar arguments a aquelles opinions que no comparteixis o et facin oi.

  De fet, et convido a que ho facis.

  Salut!

  emylse | 21/02/2011, 11:43
 12. PSM-IV-ENTESA

  Estic convençut que l´ùnic que cerquen és sobreviure politicament. Principalment els escindits d´EU. Els VERDS no són més que una marca electoral, res més. ENTESA altres supervivents. Ah! i els PSM un partit sense ideologia clara, que ha perdut el nord des de fa molts d´anys. D´esquerra en tenen molt poquet.
  Perdonau lo sintètic que soc.

  ciutadà | 21/02/2011, 13:23
 13. pataleta

  aixo vostro es una "rabieta" infantil perque vos han deixat de costat. i vos han deixat de costat despres de patir la vostra gestio meravellosa alla on heu estat. Ara que vos han abandonat treis foc per la boca de rabia. quin paperot deu meu

  pep | 21/02/2011, 13:47
 14. Re: LA COALICIÓ PSM-IV DEIXA ESPAI A L'ESQUERRA

  El mateix de sempre. Quan n'aprendreu a sumar en comptes de dividir i restar?

  FMiC | 24/02/2011, 13:43
 15. A les darreres....

  El fet de que Nanda Caro hagi deixat la capçalera de Palma demostra l'Stalinisme polític i el sectarisme practicat pel PCE dins EU. Les persones vàlides han decidit marxar, encara que alguns els anomenin "escindits" jo pens que són els més coherents, ja que demostra que es van anar per idees polítiques i no per les lluites de poder que si han demostrat uns altres.

  Per cert, no sé a que tant interés de que un o uns altres encapçalin la llista, si ni tan sols sortireu.

  Esper un futur polític millor per a les persones encara "honestes de veritat" dins EU. I no precisament Manel Carmona, que no encaixa precisament amb la paraula "honestedat".

  ex-comunista | 18/03/2011, 00:59
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS